Akú ihlu resp.prenosku???
Moderátor: Moderátoři
Nedávno jsem musel znova nadefinovat jednotku, 1 BLB:
Je to nadkritické množství blbosti, obsažené ve výroku "Ano, bude lépe".
Předešlá definice, kritické množství blbosti, obsažené ve výroku "Žijeme lépe a radostněji" už objemově neseděla.
Když jste tu někteří zmínili ten izopropyl:
Nevím přesně, co to sem z číny posílají za sračku. Řekl bych, že s lékárenským IPA to nemá moc společného.
Smrdí jak mokrý pes a skoro to nečistí. Nehodí se to ani na umytí panelu a knoflíků od špíny. Asi nějaká levná verze.
Jeden takový mladý dynamický dobroděj, mi tady půllitr té smradlavé čínské sračky nechal. Nakonec jsem to nalil potkanům do kanálu, ať se pomějou a zapaří si.
IPA z lékárny vůbec nesmrdí a -překvapivě- čistí skoro jak 96% líh.
Ten lékárenský bude něco dost jiného. Taky ale nestojí desetikačku litr.
Hrot na V15-IV čistím tím 96% chlastem z lékárny. Stačí dva-tři tahy štětečkem na optiku a je to čisté. A ještě nikdy žádný hrot z držáku neupadl.
- elektrosvit
Protože to byl сайрайт, tak mi nepřišlo důležité, si pamatovat "výrobce", kdyby to elektrosvit náhodou chtěl..víš?:D
Klíčová informace ale bude ten smrad, neboť čistý IPA, podle toho lékárenského, zřejmě smrdět nemá.
Kono, 850g v lékárenské tmavé "litrovce" stojí aktuálně 160,-Kč.
Nevím, kolik by měl správně stát kvalitní destilát podle Tvých měřítek.
Podle mého bývalého je to ale na stejnou váhu myslím hodně málo.
Nezkoušel jsi se ožrat IPA-čkem, jestli to má aspoň stejný účinky?
Jó to kdyby jste viděli,jak s vašimi hroty zacloumá takové 10 násobné přehrávání LP co má drážky plné prachu jak z pískoviště, nevedly by se tu debaty o UZV čističkách pro hroty ale pro desky......
To se u pološílených, vytřeštěných hipsterů, s 20kg talíři jejich gramofonů, ještě furt nenosí, nějaké myšlení.
Klidně Ti takový řekne, že dobrý biradiální hrot přenosky za deset prutů, si má drážku prohrábnout sám. Za ty prachy to prý má umět. A že nikdy v minulosti se drážky desek nečistily. To jenom čumíš jak puk.
https://www.conrad.cz/cistici-rameno-na ... 92.k304859
funguje za provozu, doporučuji pro gramo s kontrolou a jemnou regulací otáček, bazmek může trochu brzdit
A ano, kromě mytí desek plošných spojů a jiných opravovaných verků, z něho také mícháme roztoky na mytí LP desek v pračkách (pro neznalé, ne v těch na prádlo
LP koupená na burze se totiž musí nejdříve pořádně vyprat od toho všeho bordelu, co se tam za léta usadil, a až pak se teprve může položit na naše miláčky.
A také se poslední dobou na burzách u osvědčených prodejců již nechají koupit desky ve velmi slušném stavu a vyprané na ultrazvukových pračkách zasunuté v nových vnitřních antistatických obalech.
Ano, jsme posedlí hifisti a na stará kolena si plníme sny mládí, a děláme vše tak, aby výsledkem byl špičkový zvuk a poslech
Jak jsem psal výše, ta čistička hrotů funguje (ty vlákna se tak nějak "kvedlaji nebo třesou" do všech stran, na marketingové pindy se vyprdněte!!!), a vyplatí se pro ty, které již postihl třes rukou. Jinak samozřejmě jde hrot čistit štětečkem a izopropylem, to v žádném případě nevyvracím. Sám také zatím čistím po několika deskách štětečkem...
Vašek
Neberu ti pocit jistoty o funkci UZV čističky na hrot,ale jsem nedůvěřivý Tomáš a co nevidím tomu nevěřím. Moderní kouzla prodejců,a jejich vzletné pindy jsou někdy na hranici FYZICKÝCH PROCESŮ MOŽNÝCH NA TÉTO PLANETE.
Takže naštěstí mám v záloze ten elektroňák, kterej mě ty naše přenoskový diamanty ukáže třeba v 100 000 násobém zvetšení.....