relé a optočlen
Moderátor: Moderátoři
-
radek 1134
relé a optočlen
Lepsie by bolo vystup optoclena posilit tranzistorom
-
radek 1134
-
radek 1134
Opět jsem musel mazat text z řádku Předmět.
Kdy už se lidi naučíte, že se tento řádek vyplňuje jen při zakládání nového vlákna!?
Díky za pozornost, Hill
- Přílohy
-
Bez názvu.JPG- (150.65 KiB) Staženo 797 x
To ty GND nemůžeš spojit? Takže to vlastně oddělíš optočlenem a pak ještě pomocí relé, aby to byl zichr viď
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Tedy relé JS24K nebo F15B nebo podobné (má je i GME) spínat jdou přímo. Tato relé dokáží spínat síť při proudu 8 A.
A diodou v okamžiku vypnutí protéká proud stejný jako tekl do relé. Na 10 mA bohatě stačí 1N4148.
Tak teď už fakt nevím vo co normálně go???
Jestli chceš vážně pomoct, čti příspěvky VŠECH uživatelů, ODPOVÍDEJ pokud možno taky na všechny, jinak se fakt nedohodnem, co vlastně chceš. Já vím, že ty víš co chceš, ale jak to máme vědět my?
Normální člověk by napsal:
"Ahojte lidi, mám toto schéma a potřeboval bych poradit, jak zapojit výstup z toho mCPU (pin 19). Potřeboval bych na výstupu spínat 2A/230V a chci se zeptat, jestli by se nenašla jiná varianta třeba i bez použití relé a pokud by to nešlo, tak jaké hodnoty součástek použít. Ještě upřesním GND mCPU je propojena s GND od toho relé, taktéž napájení na vstupu toho stabilizátoru (+12) je použito pro napájení relé. Pokud jsem něco zapomněl uvést, pište prosím, veškeré dotazy v mezích možností doplním. Děkuji Jenda. "
Teď zpátky k tobě: na výstup můžeš použít cokoli, co ti bude vyhovovat.
Zatím asi tak, dokud nenapíšeš něco podrobnějšího.