Aktuálně Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Sadra17

#646 Příspěvek od Sadra17 »

kokun píše:Takhle to prostě zavedli vloni - už není směrodatná hmotnost, ale rozměr (nelogicky - tedy pro uživatele, jim se to zřejmě rentuje).
Poblíž bydliště mám obchůdek (vede ho jeden můj známý), kde je zároveň dpd parcelshop. Před páru dny jsem se s ním bavil, že i tady není směrodatná hmotnost, ale rozměr zásilky. A na dotaz, zda i přijímá balík k odeslání - odpověď: dosud ano, ale po zavedení EET už ne. Příjímali by prý cizí peníze a "nač si komplikovat život" :(

zajímavý že kdykoliv jsem posílal tak balík šel na váhu a poštovný větší než podle danýho rozměru :evil:
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#647 Příspěvek od Hubert_79 »

Sadra17 píše:tak balík šel na váhu a poštovný větší než podle danýho rozměru

Samozřejmě, že šel na váhu. Hmotnost se zjišťuje stále a ačkoli je pošovné dle rozměru, tak balíky mají i hmotnostní strop.
Je to ale také kvůli tomu, že kdyby s balíkem něco bylo, tak je potřeba vědět, kolik vážil při podání, ne?
Takže logiku to má a nehledal bych v tom nějakou kulišárnu.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
p32

#648 Příspěvek od p32 »

Jo, logiku to má asi takovou, že když máš péro, tak jsi potencionální znásilňovatel a vezmou ti i otisky prstů. Pro jistotu, kdybys v budoucnu něco provedl. :lol:
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#649 Příspěvek od Hubert_79 »

Za to, že to méně bystrý jedinec nepochopí (ještě svoji nedostatečnost dává najevo a myslí si, jak je děsně vtipný), nikdo nemůže.
p32

#650 Příspěvek od p32 »

To je fakt, ani se tomu nedivíme. Co s tím budeš dělat a v čem se chceš dále zlepšovat?
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#651 Příspěvek od Hubert_79 »

Já, na rozdíl od tebe, logiku zjišťování hmotnosti zásilky (ačkoli poštovné je stanovováno dle rozměru) při podání chápu.
Sadra17

#652 Příspěvek od Sadra17 »

Hubert_79 píše:Takže logiku to má a nehledal bych v tom nějakou kulišárnu.

já spíš hledám logiku v tom proč to tedy stálo víc než prezentují, do rozměru jsem se vešel a váhově podle webu taky :!:
sinclair

#653 Příspěvek od sinclair »

Radovane, on tady tu domnělou třeskutou vtipnost předvádí už několik let.
My už se tomu ani moc nedivíme a nezávidíme mu jeho úděl.
p32

#654 Příspěvek od p32 »

Hubert_79 píše:Já, na rozdíl od tebe, logiku zjišťování hmotnosti zásilky (ačkoli poštovné je stanovováno dle rozměru) při podání chápu.
To ti plně věřím. Já totiž Českou poštou neposílal nic aspoň tři roky a nevidím důvod něco i posílat. Jen si prostě myslím to, co druzí, že v tom mají záměrně binec, aby mohli zákazníky lépe okrádat. :lol:
A koukám zase jeden z yntelygentních příspěvků od smraďocha. :lol:
sinclair

#655 Příspěvek od sinclair »

Tvl, s tvým profilem bych to smrdění radši moc nerozváděl :D
tomasjedno

#656 Příspěvek od tomasjedno »

Sadra17 píše:já spíš hledám logiku v tom proč to tedy stálo víc než prezentují, do rozměru jsem se vešel a váhově podle webu taky :!:
Tak sem vyvěs stvrzenku, bez ní je to jen mlácení prázdné slámy.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#657 Příspěvek od Hubert_79 »

Sadra17 píše:já spíš hledám logiku v tom proč to tedy stálo víc než prezentují, do rozměru jsem se vešel a váhově podle webu taky :!:

Stačí, abys sem napsal cenu, váhu a první dvě písmena z podacího čísla. Nebylo to třeba na dobírku, nebo nedali ti tam potvrzení o dodání prostřednictvím SMS?
Osmdesat

#658 Příspěvek od Osmdesat »

„Stojím takhle ve frontě na poště, a najednou vešli tři muži v rouškách...“
„Ty bláho!“
„Buď v klidu, bylo to jen obyčejné přepadení!“
Achab

#659 Příspěvek od Achab »

Achab píše:Objednal jsem zákaznickou kartu on-line a ani za dva dny žádná odezva...

Kartu nakonec odeslali za 3 dny, ale doručení trvalo 7 dní (doporučená prioritní zásilka). Podle sledování byla zásilka ještě týden po doručení na vstupním depu...

Zřízení průkazu příjemce ke kartě trvalo kvůli různým problémům Pošty další týden. Na pobočku jsem musel třikrát, celkově kolem 10 km pěšky. Navíc jsem musel zaplatit za rozšířený průkaz který nepotřebuju, protože jinak systém žádost vůbec nebral. Dosud používaný papírový průkaz šlo vyřídit za pět minut...
EKKAR

#660 Příspěvek od EKKAR »

Březincový A-Rádio vyšlo podle redakčního webu minulej týden ve středu, 4.3.2020. Ještě vloni v prosinci jsem ho dostával do schránky s maximálně 1-denním odstupem (přinejhorším přes víkend). Tohle číslo jsem do schránky dostal až dnes = V ÚTERÝ 10.3. neboli CELEJCH 6 DNÍ PO VYDÁNÍ. Ať se s takovým doručovacím systémem JDOU V Y S R A T!!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“