Relé ELKO-EP CRM-2H

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Achab

#16 Příspěvek od Achab »

Někdo to předělával, v originále je na výstupu relé. Zjisti zapojení přidaného triaku, možná je nevhodně řešené.
Vůbec by bylo nejlepší uvedení do původního stavu. Relé galvanicky odděluje spínaný obvod.
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#17 Příspěvek od kutilmil »

To vrabčí hnízdo sem tam dal já. Mimochodem je to len optotrisk a triak miesto pôvodného relé. Predpokladám že by to nemalo mať na riadiaci obvod žiadny vplyv. Vrabčie hniezdo to síce je, ale nemal som dôvod urobiť to krajšie. Mne to galvanicky oddelije práve ten optotriak. nejake MOC.... už si nepamätám.
Naposledy upravil(a) kutilmil dne 02 bře 2020, 17:51, celkem upraveno 1 x.
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#18 Příspěvek od kutilmil »

Predpokladám že takto som nahradil relé triakom. Optotriak má spínanie v nule. Ešte doplním že keď sa rozsvieti zelená led tak výstup zopne. Problém je že CRM nedá povel na zopnutie.
Přílohy
4.JPG
4.JPG
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#19 Příspěvek od kutilmil »

Tak som im volal. Povedali mi že sa jedná o poruchu a že pokiaľ je relé mladšie ako 5 rokov (záruka) tak že im ho mám poslať. Pre mňa to je ale zbytočné lebo som tam urobil úpravu a istotne by mi to vrátili. Jedine že by som tam ja vrátil to pôvodné relé..... Ale kašlem na to. Nechce sa mi riešiť reklamáciu a klamať ich, keď si som vedomý, že som do toho rýpal. Elku ale neverím. Napadá niekoho relé od inej firmy?
Achab

#20 Příspěvek od Achab »

Záruka pro spotřebitele je pouze 2 roky. Nabídka bezplatné prodloužené záruky 5 let platí pro realizační firmy, které používají výrobky Elko, případně pro prodejce. Realizovaný projekt musí mít certifikát Elko EP.
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#21 Příspěvek od kutilmil »

Ja som mu hovoril že som to kupil a použival ako sukromna osoba. Povedal mi, že záruka je 5 rokov.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“