B400 nehraje
Moderátor: Moderátoři
B400 nehraje
Zvuk se objeví pouze při vyzkratování R118 dle přiloženého obrázku, kde hledat chybu? Děkuji
ss. napětí byla v pořádku. Nakonec jsem provedl "pro někoho prasečinu"
a všechny přepínací lišty jsem propájel natvrdo na Play. A bylo po problémech, dodnes vyhrává jako z praku. Netuším jak moc se dnes nahrává na pásek, ale určitě si většina spíš přehrává staré nahrávky. Alespoň u mě to tak funguje jako stroj času, pro návraty do minulosti perfektní:-)
Už jen proto, že i krátkou manipulací s přední deskou, si celkem nepozorovaně ulomíte další přívodní dráty a vyrobíte další závady.
O manipulaci s přepínači, jejich lištami a obecně kabelovými formami v B4 platí úplně totéž.
Hledat závadu ve stěsnané B4 /B400/ není vůbec totéž, jako hledat cokoliv v naprosto přehledné B700. Desky předzesilovače i koncového zesilovače je třeba nechat do posledních chvil před cílenou výměnou součástky na svém místě. Měřit a určovat závadu pokud možno na připevněných deskách, ze strany spojů, s předcházejícím vyloučením chronických závad takto starých přístrojů tj. vyschlých elektrolytů řady TC964 apod.
Ani při veleopatrném čištění postříbřených přepínačových lišt trichlorem, se prostě nelze vyhnout ulomení některých z jejich mnoha přívodů.
Komplikace s propojením zemí svazků, to je další věc na samostatný odstavec. Ta kabeláž je tam prostě tak rozsáhlá, že to pro laiky není.
Edit: upraveno dle poslední informace.