balíčky z Číny s DPH
Moderátor: Moderátoři
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Asi budu zase za exota. Za celou dobu, co provozuju internet /od jeho úplných začátků/ jsem nikdy neobjednal nic z Číny, natož Aliexpressu.
Pár stovek objednávek specializovaných ND, převážně prodejců na Ebay a z Evropy /převážně GB, Německo a Belgie/ samozřejmě proběhlo. To ale byly jednoúčelové, většinou NOS a specializované díly a součástky, které číňan ani není schopen napodobit, natož v rozumné kvalitě vyrobit.
Nakupoval jsem vysloveně specializované a NOS polovodiče - japonský bipolární i unipolární tranzistory, IO a tak. Jejich hloupé a mizerné kopie sice číňan nabízí už hodně dlouho - ale taky je mraky těch, co na to skočili a pak to s kyselým ksichtem sypali do kýblů, protože to nebylo použitelné vůbec k ničemu. Echt čínská výroba polovodičů se potýká s takovou zmetkovitostí a takovými surovinami, že se často divím, že to "nějak" a nějakou dobu vůbec funguje.
Celý je to úplný nesmysl, stojící na dotační politice svinské čínské vlády.
Bohužel mám obavy, že česká pošta se už těší na záchranu , aby manažeři a hlavně servisní služdy skrytých politiků nepřišly o dojnou krávu.
A nakonec náš velký vzor spojené státy zjistily, že mají padělky součástek ve strategických odvětvích včetně NASA . Tam jim to také číňan nevnucoval, ale zapracoval bílý obchodník.
Pár lidí tady má zkušenost s MIL specifikacemi a vědí, čím vším ten materiál musí projít - nejen na papíře.
Sám jsem napsal, že jsem z číny nikdy nic neobjednával a neměl jsem za celá léta, co to číňan prasí, tu potřebu.
Ale dostaly se mi mnohokát do rukou součástky a výrobky tam odsud, které mě svou "kvalitou" jenom v postoji utvrdily.
Může někdo dát relevantní odkaz například na levný a spolehlivý, zaručeně nepajcovaný nákupní zdroj tranzistorů MJ21195/MJ21196?
Které budou zaručeně umět přesně to, co o nich píše datasheet ONS a přitom budou jenom za třetinu toho, co za ně požaduje "nenažraná" firma ON Semi?
Máte někdo takový spolehlivý zdroje, nebo je to z 95% vždycky mačka vo vreci s tím, že mi kdyžtak vrátí prachy ???
Není jistější připlatit "nenažraný" firmě ONS a mít 100% jistotu, že dávám do zařízení to, co tam skutečně patří?