rozdíl mezi v-amp a v-lin (televozor panasonic)

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
keras

rozdíl mezi v-amp a v-lin (televozor panasonic)

#1 Příspěvek od keras »

Ahoj
moc Vás prosím mám televozor Panasonic TX-29PN1P a v servisním menu položky V-Amp a V-Lin. Obě tyto možnosti roztahují horizontálně obraz (rozšiřují řádky)
1. Jaký je mezi těmito položkami rozdíl???
2. Lze nějak roztáhnout obraz aniž by byl markantní rodíl v širším řádkování???

Moc děkuji Keras
keras

#2 Příspěvek od keras »

Myslím bez zásahu do televize... Ď...
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Co je to za nesmysl?
V-amp ti musí měnit rozměr obrazu svisle a V-lin ti mění rozměr části obrazu svisle. Prostě svislý rozměr a linearita.
Jestli ti to mění horizontální rozměr, pak to ani neotvírej a syp s tím do nejbližší opravny. Ale to bude asi blbost, ty si jen pleteš, co je to horizontální a co vertikální. O důvod víc, abys do toho nelezl.
medabeda

#5 Příspěvek od medabeda »

Máš funkční stabilizaci napájecího napětí pro řádek a stabilizaci horizontálního rozměru?Nemění se Ti horizontální rozměr při změně jasu?
keras

#6 Příspěvek od keras »

Vždyť jsem psal rošiřuje řádky ne! - pardon tedy mění vertikální rozměr - máš moderátore Hille fakt větší znalosti než já :( , děkuji za kritiku, ale jde to říct i jinak, že? Je to jen o komunikaci a Tvém přístupu, ale to Ti asi nic neříká...
Stejně Ti ale děkuji za vysvětlení vlin a vamp :D
keras

#7 Příspěvek od keras »

No víte chci jen šorokoúhlé vysílání trochu roztáhnout na obrazovce bez ztráty pravé a levé části :-) Některé televize to umí, tahle nee...
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Proč tady flamuješ? Zkus tohle udělat na "dyifans.com" Sinclairovi a uvidíš, jak to vypadá, když někomu roznejtuje rypák... Vyjdřovat se neumíš a když je Ti položena upřesňující otázka, štětíš se jako primadona. Šetři dechem, kamaráde, tady si radíme, nenadáváme si - tím se tak nějak odlišujeme od jiných podobně zaměřených fór - TAK NÁM TO SEM KU*VA NEZAVÁDĚJ!!!!!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#10 Příspěvek od Hill »

keras píše:děkuji za kritiku, ale jde to říct i jinak, že? Je to jen o komunikaci a Tvém přístupu, ale to Ti asi nic neříká...
Stejně Ti ale děkuji za vysvětlení vlin a vamp :D

Tomuhle říkáš kritika? To byla jen dobře míněná rada.
Dokud si pleteš vertikál a horizontál, existuje vysoké nebezpečí, že způsobíš víc škody, než užitku.

Schválně si najdi nějaké téma, ve kterém jsem opravdu kritizoval, a raduj se, že sis nepočetl totéž.

Jo: z analogového vysílání tam stejně víc neuvidíš, jen si zdeformuješ obraz.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jezevec »

Hille, všimni si že hulváti jsou skoro ze sta procent anonymové. Já už ani na anonymní dotazy nereaguji, zvlášť když jsou takhle stupidní. Jestli si někdo plete pojem horizontální a vertikální, tak nemá co lézt do SM.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“