Překlápěcí hodiny - nádražní s teploměrem
Moderátor: Moderátoři
Překlápěcí hodiny - nádražní s teploměrem
как еtо зовут? V interiéru je vše už na displejích, hledám něco outdoor.
Kódový bubínek a sběrné kartáčky (pevné přítlačné kontakty).
Dokud je pod napětím alespoň jeden kartáček, vodivý bubínek je pod napětím a motor se točí.
Jakmile zapadnou všechny kartáčky do izolované štěrbiny, bubínek se zastaví.
U nás Pragotron Signaltron.
V cizině split-flap displej
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Hill píše:Jeho nevýhodou je, že neumí couvat, čili numerický displej, má-li zobrazit například po osmičce sedmičku, musí přelistovat kolem dokola.
Jojo. A to mi na nádraží (třeba na hlavním, nebo na Smíchově) chybí. Když odjel vlak, co byl úplně nahoře na řádku, tak se pěkně přelistovávaly vlaky o řádek výš. Pozorné oko zaznamenalo cílové stanice co byly k dispozici, nebo zpoždění. Max bylo 420 min, pak tam bylo "VLAK NEJEDE".
Na hlavním nebyly "bubínky" s cílovými stanicemi, ale každé písmeno separé, tedy celá abeceda.
Když nad tím tak přemýšlím, tak to už bude nějaký pátek, co to z hlaváku zmizelo. Ze Smíchova to není tak dlouho, tak 5 let.
Edit:
Na nástupištním zobrazovači teplota nebyla, resp jsem to na žádném našem nádraží neviděl. Bylo provedení, kdy tam byly ručičkové hodiny nadepsané "Přesný čas", pak cílová stanice (event. ještě směr), čas odjezdu, druh vlaku a zpoždění. Cílové stanice byly pro rychlíky (někde i pro Sp) bílé písmo na červeném podkladu (někde byly pro Sp vlaky na modré) a pro osobáky bílé na černé. Druh vlaku byl stejně tak.
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
Někde bylo ještě MR, MSp, MOs (motorový ...) a myslím zrovna na Smíchově měli EMOs, když jel panťák.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Hodiny snad byly na těchto tabulích vždy klasické ručičkové, teploměr jsem nikdy neviděl. Na tabuli byla uvedena cílová stanice, směr jízdy, druh vlaku, pravidelný odjezd a zpoždění.
- Artaban001
wlezley píše:V malém provedení, na kochání jedny mám ale potřebují trochu péče, někde je "šprajcnutá vazelína" a lístky nepadají spolehlivě...
Tak teplotu jsme úspěšně vyloučili, zbývá nespolehlivé padání . v podobných hodinách to dělal prasklý pastorek přímo na hřídeli motorku, že se při větší mechanické zátěži začal protáčet. O pár převodů dál už to má nějakou sílu, už na minutovém bubínku překoná šprajclou vazelínu.