Přesně tak. Elektronika VL100 nádherně jede po výměně, 18 elektrolytů, u Junostě 402 jsem je ani nepočítal.Syron píše:napsal jsem už mockrát na tomto fóru, že ruské elyty byly snad nejhorší na světě. A pokud jsem napsal:
O potenciometrech nejmenovaný odborník napsal, že byly bytelný, to možná jo, ale po elytech to snad byly nejhorší součástky, které rusi vyráběli. a to jakékoli ruské potenciometry a trimry.
O starých televizích
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
Později jsem měl 2 nebo tři. Můžu potvrdit, že ani jedna neměla dobrou předvolbu. Jednu tu hrůzu jsem měl něco přes rok v kuchyni. A nejlepší předvolba dokázala asi dva nebo tři programy. Ale stačilo "zakašlat" a obraz i zvuk zmizel. Tu jednu televizi co jsem měl v kuchyni jsem pořád musel opravovat. Začalo to novou obrazovkou. Pak předrbat na PAL. Nebyla to žádná sranda. Ta signálová část vzdáleně připoménala řadu 700něco. C-431 už měla inte grované obvody podobné, resp. stejné jako C-381atd.
Pak jsem musel vyrobit VN násobič z epoxydu nebo Dentacrylu. Ty televize jsem získával postupně, takže v té době jsem ještě neměl ani obrazovku, ani násobič. Šlo to ráz na ráz. Zdroj, vertikál, kanál. volič, mefa, zvuk a nevímco ještě. Nejčastěji to byly elyty, občas polovodiče. Až mě to nakonec přestalo bavit a prodal celou tu l..ru za pětikilo sousedovi. Ten ji měl v kuchyni minimálně pět let bez jediné poruchy. Vím jen, že nakonec ji vyhodil, při první poruše. Ale užil si jí. Za to pětikilo se mu to vyplatilo.
K té poruchovosti jen jedno. Napsal jsem to už u tšch elektronkových škatulí. Bratři narvali do "krabičky od sirek" skoro všechno, co do dospělé TV. Nevešla by se tam asi už ani skutečná krabička zápalek. A v tom pekelném hicu to nemohlo jinak dopadnout. Na té škatulce se dalo grilovat
- radioelectrum
Syron píše:A měla UHF?
"Электроника Ц-430/Д" - tento model se k nám oficiálně nedovážel - dostal se tu buďto individuálním dovozem, anebo (a to častěji) nákupem od "spřátelených" vojsk.
... а модель с индексом ''Д'' и на любом из каналов ДМВ диапазона (překlad: ... a model s indexem „D“ na kterémkoli z kanálů v pásmu UHF)
Электроника Ц-431Д (i k nám dovážená) byla o hodně lepší a míň poruchová.
OT.
Při vyhledávání na NETu jsem náhodou zabrousil i sem.
Kromě zjištění, že: "ELEKTROBASTLÍRNA je spolek arogantních namyšlených k r e t é n ů" (až na Hilla), tak třeba
"náš" oravan (Založen: Jan 02, 2010 !!! ) ani "neví", jak se naše forum jmenuje
...
Re: Elektronika C431D
Příspěvek od oravan » 21.10. 2017, 23:10
tak to je prúšvih neviem či ho zoženieš skús bastlírnu či ako sa volá tá stránka možno tam
Příspěvek od Viktor » 23.10. 2017, 10:12
Děkuji za info. Elektro bastlírnu jsem před lety opustil kvůli sobeckému chování uživatelů a dokonce i administrátorů. Jednou jsem se zastal oběti a pak jsem dostal omezená práva... Každopádně jinou nefunkční TV mam již slíbenou. Až TV rozchodím, tak zkusím odpojit VN kondík z anody obrazovky a poreferuji, jestli vnitřní kapacita obrazovky stačí nebo ne.
Příspěvek od mezifrekvence445 » 23.10. 2017, 10:36
Trochu mimo, ale....
ELEKTROBASTLÍRNA je spolek arogantních namyšlených k r e t é n ů, mně nebavilo sledovat ten styl konverzace jejich "vůdčí skupinky" . Je zajímavé, že se takový spolek vůbec může sejít a již mnoho let komunikovat mezi sebou tímto stylem. Navíc rok od roku vypiplávají ten svůj "žumpa" styl.
Na jiných elektro fórech tohle není a to v širokém záběru odborností od radioamatérství až po pc, hifi ...atd.
Příspěvek od piko » 24.10. 2017, 22:44
Také trochu mimo ...
Cituji: spolek ... kret... To jsi přehnal. Na EB jsou i ve "vůdčí skupině" lidé, kterých si já vážím. Ti stojí za to,
aby jsi se o tom aspoň zmínil. Dělám to tedy já. Už měsíc jsem tam nebyl, a hodlám v tom pokračovat.
Měl jsem nicka "nobis".
Příspěvek od Viktor » 25.10. 2017, 07:02
Když už máme téměř uzavřené téma C431D, tak také ještě doplním k EB: Já si pamatuji moderátora s nikem Hill. To byl jeden z mála slušných lidí...
...
Pořád tu TV mám, ale blbne mi v ní zdroj. Při napájení z 220V to po zapnutí odpálí pojistky. Když dám odpor do série s přívodem 220V nebo použiji trochu měkké oddělovací trafo, rozběhne se to a běží normálně. Zjevně se na začátku tyristor natvrdo sepne, jenže k analýze bych potřeboval paměťový osciloskop. Nebo přeměřit všechny součástky a asi vyměnit kupu ruských elytů... Na 12V to běží bez problémů, na UPC analogu stále naladím pár programů. A nakonec videovstup to mělo od začátku, takže ani STB není problém připojit.