Electrolux EWT1262TDW výměna ložiska
Moderátor: Moderátoři
Electrolux EWT1262TDW výměna ložiska
robo píše:...Ten nevlastním....
Toto by ti nepomohlo? :
Kód: Vybrat vše
https://elektrotanya.com/electrolux_ewt_1062_tdw.pdf/download.htmlAj dnes mi prišla jedna sada, mením doma na práčke a nedávno som menil svokre na práčke , časovo cca 30min.
Pokud jsi manuálně zručný a máš cajk, můžeš se pokusit odfrézovat vnější kus plastu domku, překrývající ložisko a pak jej zkusit zevnitř vyklepnout a nahradit novým. U bílých domků se to celkem daří, u zelených domků má ložisko vroubky a drží v domku jako zvíře a většinou domek praskne. Úspora nákladů je však značná - celý domek cca 400 - 500 Kč, samotné ložisko 20 - 30 Kč + V kroužek 30,- Kč. Ale to už je vyšší level.
A hlavně nekupuj "značkové" ložisko od Electroluxu. Neví, co by za něj chtěli. Kup jinde (třeba www.kupaoprav.cz), ale musí sedět rozměry a strana. Obyčejný šroub od Electroluxu stojí 60,- Kč a stejný mají v železářství za 5,- Kč, tak asi tak.
Ten domek byl zelený, nepraskl ani jeden, i když jsem nevěřil že to vydrží, ložisko jdem předtím dostával ven kladivem, oo existenci drážky jsem jsem ještě nevěděl...
Ad ceny výrobců praček, noha pračky M8 - 200kč, noha nábytková M8 - 5kč, rozdíl vzhledově minimální.
Vnitřní plech domku jsem asi jen vyklepnul, problém nebyl ale už si to nepamatuju..