Pevná linka
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Pevná linka
Musel jsem přeložit z důvodu rekonstrukce pevnou linku do druhé místnosti , využil jsem k tomu husí krk kde je veden i koaxiál na rozvodu TV.Jako telefonní přístroj je klasika (mám ho z důvodu matky která je stará a ona ho využívá ) který jsem dostal při zavedení telefonu a to je roku 2002.Občas se jí stane že se nikde nedovolá.Dříve se dovolala po každé.Kolik má mít voltů pevná když není vyvěšen a kolik při zvednutém sluchátku? díky
- monterjirka
Při hovoru to je v jednotkách Voltů, asi 4 - 7 bych bral jako normální.
Jaký je to telefon, jaká volba je zapnuta?
I když ústředny zpravidla nějak zvládnou pulsní volbu, je to dnes již přežitek, doporučuji tónovou volbu (DTMF)
Tónovou volbu můžeš vyzkoušet - zvedneš sluchátko a jiným přístrojem před mikrofonem (mobil, DTMF Dialer,...) vypípáš číslo. Nejlépe "svoje", i když dnes se neplatí za spojení a minuty, takže by neměl být problém s někým se domluvit a několikrát mu zavolat.
- monterjirka
Starší paní si opakovaně stěžuje, že se nemůže nikam dovolat. Při příjezdu na místo kontroluji přípojku i telefonní přístroj. Zkouším prozvonit svoje číslo, nějaké služby i číslo, na které se paní nedaří dovolat. Vše funguje...
Požádám tedy paní, aby zkusila číslo vytočit ona. Bere do ruky sluchátko a tou samou rukou vyťukává číslo. Koukám jí pod prsty a vidím, že jak sluchátko drží a ukazováčkem mačká tlačítka, malíčkem si další tlačítka přimačkává
Problém byl vyřešen - volit číslo volnou rukou.
Napětí odpovídají tomu, co psal monterjirka
Pokud jsi přemisťoval i zásuvku, podívej se, jestli jsi jí dobře zapojil. V některých zásuvkách bývá dioda na identifikaci dálkovým dohledem a má být zapojená přes nějaký odpor v závěrném směru. Pokud je to dobře zapojené, nebo jen čistě na vedení, vyzkoušej si sám pár čísel prozvonit, volba je slyšet ve sluchátku a tak bys poznal, jestli klávesnice zlobí.
Koaxiál od TV v jedné trubce by neměl vadit.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]