Jak se řeší průchod anténního kabelu nově zateplenou fasádou
Moderátor: Moderátoři
Individuálních požadavků opravdu bylo tolik, že by to ani částečně neuspokojil žádný společný systém.
A to tam téměř nebydlí žádní čmoudi, úkáčka apod. V 16, 24 a 32b panelákách je nová hvězdice nemalý náklad.
Stavaři si řekli o zakreslení, dostali tedyi takovéto výkresy (držáky na antény až na ten zadní, který musí "vidět" kolem sousedního paneláku, jednotné zinkované), jeden s fotkou a detailem, ale na tu nedodávali držák, takže jsem si ji přivrtal sám, předtím mi vyvedli kabel tam, kde jsem potřeboval, a, než si na to vzpomněli, přivrtal jsem si ji sám: spravily to 4 natloukací hmoždinky 8x200. Na dalším výkresu je pak detail vedení hadiček pro individuální optické přípojky ze sklepa kvůli garsonkám, protože tam nemají lodžii, a držáky i s vyvedenými kabely skrz 12 cm izolaci všichni zájemci mají. Ostatní neměli zájem.
Jo, a kabel by měl z fasády koukat šikmo dolů, aby se zamezilo zatékání vody po kabelu do zateplení. Musí tam být účko, aby voda skapávala ještě před fasádou.
- Přílohy
- scorpions-cz
Ergo kladívko: když jsme se se stavbaři dohodli my (a podle příspěvků to tak udělali i jiní), a hlídal nám to i stavební dozor, proč by to nešlo ve Rtyni?
- vasilceral
- vasilceral
lumca píše:On to poletené nemá! Jednoduše, pro CZ + SK A3, Němci 19E, k tomu připočítat, že Slováci mají nabídku na 16E + 1W, v nějakém bytě Anglán což znamená 28E, v jném Turek - 42E + 7E, v dalším bytě Polák - 13E, v dalším Řek, v jiném Bulhar, Albánec, Ukrajinec, atd.! Kolik těch parabol by asi bylo třeba na té střeše? ....
Antena predsa staci len jedna...
PS: Na nasej streche je od r. 2006 a pokryva v pohode od -1° az do +28°
EDIt: Ak niekto chce u nas aj individualnu antenu, musi ju namontovat na strojovnu vytahu.
Pocas rekonstrukcie v r. 2006 sme na dve steny strojovni namontovali dva vodorovne jakle pre individulalne anteny a urobili sikme vstupy pre vstup kablov do vnutra strojovni. Dalej sa vedu koaxy smerom dole v rozvadzacoch na chodbach az k bytu.
Urcite neodporucam vrtat akekolvek diery zo izolacie. Nech sa budete snazit zaizolovat to proti vode akokolvek dobre, casom (5, 10, 15, alebo viac rokov..) to praskne, zacne zatekat a prejavit sa to moze aj o par bytov nizssie...
- scorpions-cz
Na první pohled mi ta nabídka přijde zajímavá ale bude tam asi nějaké "ale" když se lidi stále drží klasických satelitů
Je tam nabídka měsíc zdarma, tak si to otestuj.
SKYLINK LIVE TV je snad výhodný jen jako bonus k satelitnímu příjmu. Podmínka (rychlý a hl stabilní) internet už tu zmíněna byla.
Nezmínil ses, co máš za televizi.
"Na vybraných chytrých televizích přes aplikaci Skylink Live TV*" pak nepotřebuješ STB:
Jinak si musíš zakoupit jejich Tesla MediaBox.* LG TV s Web OS 3.0 a vyšší, Samsung TV rok výroby 2015 a novější s OS Tizen, Finlux, Hitachi, JVC, Telefunken, Toshiba, Gogen, Hyundai a Orava na platformě MB211 a MB130, Sony a Philips s verzí Androidu 7.0 a vyšší.
U DigiTV to bude obdobné.