velká spotřeba plasmy v pohotovostním režimu

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kysmen

#31 Příspěvek od kysmen »

jestli Hama nakonec neměří příkon zařízení, tedy VA
Návštěvník

#32 Příspěvek od Návštěvník »

Plazmy Panasonic mají jeden tzv. stand-by zdroj, ten běží trvale a napájí potřebný obvody(přijímač DO, procesor - je v módu spánku). Tehdy je spotřeba ze sítě mírně pod 1W(0,6-0,9W). Při zapnutí TV dálkáčem se zapíná(většinou přes relé) hlavní zdroj(e). Tohle je proto, že hlavní spínanej zdroj navrženej na řádově stovky W nemůže běžet při malý spotřebě TV ve stand-by se solidní účinností, zajišťující spotřebu řádově kolem 1W.
Jinak i když plazmu vypnete "síťovým" vypínačem, tak zůstane běžet sám stand-by zdroj(spotřeba pod 0,3-0,5W), ale už se nenapájí další obvody. "Síťový" vypínač nevypíná TV od sítě(většinou jsou pod napětím i odrušovací filtry). Na to pozor, TV se nedá vypnout zcela - jedině vytáhnout ze zásuvky.
BTW: jsem si koupil wattmetr z Lidlu(byl nedávno v akci) a ten měří opravdu přesně(porovnány 2 kusy s profi wattmetrem, za 300) - ukazuje napětí, proud, příkon, účiník, kWh+ceny, lze nastavit dva tarify apod.
Návštěvník

#34 Příspěvek od Návštěvník »

Na štítku je: Paget Trading Ltd., Model No: 9149, pak ještě adresa uvedený firmy v UK. Ale kdo a kde to opravdu vyrábí, je otázka.
Koupil si ho kamarád a odzkoušeli ho - neměl jsem k němu nejdřív důvěru(za 300 z Lídlu jsem předpokládal nějakej noname šmejd).
rnbw

#35 Příspěvek od rnbw »

Na akej zatazi si ho skusal - aj na roznych spinanych zdrojoch?
Návštěvník

#36 Příspěvek od Návštěvník »

Samozřejmě, zkoušel jsem různý zátěže(i s indukčním charakterem), spínaný zdroje, spotřebiče ve stand-by. Sedí údaje příkonu, proud i účinník.
Omezením je rozlišení příkonu na jednotky W, ale na běžný použití to stačí.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“