Fake nabíječka Samsung ETA-U90EWE

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Fake nabíječka Samsung ETA-U90EWE

#1 Příspěvek od Michal22 »

Našel jsem v práci v příslušenství k vyřazení tuhle nabíječku, byla úplně nefunkční.
Jak jsem si ji začal prohlížet, nepozdával se mi font písma na krytu (několik desítek kusů tohoto modelu nabíječky mi už prošlo rukama, některé doma používám).
Tak jsem ji loupnul - otřesná kvalita, izolace primár x sekundár žádná, součástky osazovali asi nohama.
Jediné plus vidím v tom, že je na vstupu pojistkový odpor 12 Ω, který udělal, co udělat měl ve chvíli, kdy se tohle zařízení úplně posralo.

Ale pobavilo mě to závaží na horním krytu, které slouží k dobalastování hmotnosti na hmotnost originálu :D
Přílohy
Sam4.jpg
Sam4.jpg
Sam3.jpg
Sam3.jpg
Sam2.jpg
Sam2.jpg
Sam1.jpg
Sam1.jpg
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Pro srovnání posílám fotky originální nabíječky, kterou jsem tady vyštrachal - aneb najdi 5 rozdílů 8-)
Přílohy
Sam6.jpg
Sam6.jpg
Sam5.jpg
Sam5.jpg
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Sandal

#3 Příspěvek od Sandal »

To závaží mě teda fakt dostalo. Je to závaží na vyvažování kol. Schválně ho odloupni celý, jestli je na něm gramáž, mělo by bejt 5g.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
sinclair

#4 Příspěvek od sinclair »

Pro jistotu se ještě optám:
To je fakt čínská kopie původně jihokorejského výrobku?
Asiati už vykrádají i sami sebe?
To je ona čínská technologická úroveň, o které jinde píše bu2520?
Samý otázky :D
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Sandal- závaží na kola to není, ale vypadá dost podobně. Je to kus 4 mm plechu, hrubo ustřihnutého a nazinkovaného :D

Sinclaire, to ale nemusí být z číny, klidně to mohli vyrobit v Indii, Pákistánu, Kambodži a podobně.
Spousta čínských výrobců přestěhovalo výrobu do zemí, kde je levnější lidská práce...
sinclair

#6 Příspěvek od sinclair »

Njn, tu poslední větu jsem sám nechtěl napsat, vytlačuju to z hlavy a vůbec, těžko se mi to skousává..:D
Sandal

#7 Příspěvek od Sandal »

Michal22 píše:Sandal- závaží na kola to není, ale vypadá dost podobně. Je to kus 4 mm plechu, hrubo ustřihnutého a nazinkovaného :D
Jo už to vidim.Zmátly mě ty zakulacený rohy. Já taky už hovnajs vidim, potřeboval bych brejle :|
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
xsc

#8 Příspěvek od xsc »

sinclair píše:Pro jistotu se ještě optám:
To je fakt čínská kopie původně jihokorejského výrobku?
Asiati už vykrádají i sami sebe?
Samozřejmě. Nejdřív Japonci vykrádali Evropu a USA. Pak s tím přišli Korejci, ale ti už vykrádali i ty Japonce. No a dneska Čína vykrádá ty samé + Koreu :-)
sinclair

#9 Příspěvek od sinclair »

Jenže Japonci /kterých jediných z Asiatů si vážím/ aspoň dělali kvalitně.
A když už něco principiálně obšlehli, tak to zpravidla vylepšili nějakým inovativním řešením, které v následujícím modelu dotáhli k naprosté dokonalosti. Japonci sice nastavovali technologické Americe i Evropě zrcadlo, spousta z tradičních firem to neudýchalo /Max Grundig třeba/, ale současně Japonci věděli, kdy zavčasu přestat.
Denně mi to mj. dokazuje spousta původních japonských přístrojů /třebas vyrobených v Malajsii a Německu/, které doma a dodnes bezproblémově používám.
Například Denon DCD-715 je Made in Germany, Pioneer PDR-609 je z Malajsie, Sony MDS-JE520, 530 i MZ-R501 jsou všechny Made in Japan. Technicsy jsou převážně také z Malajsie.
Určitě existuje spousta jednodušších výrobků tradičních japonských firem, které dělal i číňan. Nebo u těch lepších i z Taiwanu.
Japonec si to uměl pohlídat, přičemž si neuvědomuju, že by kterýkoliv, technologicky náročnější japonský výrobek, byl vyráběn někde jinde, než v Japonsku, nebo Evropě.
xsc

#10 Příspěvek od xsc »

sinclair píše:Jenže Japonci /kterých jediných z Asiatů si vážím/ aspoň dělali kvalitně.
Zdaleka ne všechno dělali kvalitně. Viz třeba jejich jednoduché magneťáky, které měly parametry horší než evropské, ale byly hezké a levné (ne u nás...). I jejich prvním autům se svět smál, stejně jako později korejským a dneska čínským. Druhá věc je celkový pokles kvality, který obecně nastal, jenže to souvisí s obecným poklesem ceny toho zboží, které se stalo hloupou spotřebkou. V 70. letech elektronika ještě spotřebkou nebyla ani na západě.
Japonci dokázali úplně položit americké firmy vyrábějící spotřební elektroniku na přelomu 70.-80. let a to na základě stejné politiky, jakou má dnes Čína. Do Japonska nešlo dovážet a domácí zboží se tam prodávalo dráž než to, co vyváželi do světa. Dokonce na to byla v 1/2 70. let v USA už připravena celní protiopatření, ale z politických důvodů neprošla - v době studené války bylo pochopitelně důležitější mít Japonce a později i Čínu na své straně, ačkoliv to dost stálo.
Yarda1

#11 Příspěvek od Yarda1 »

Totéž co jsem napsal tady:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=93041
Má to CE, musí to mít ES Prohlášení o shodě a pokud je to padělané, tak by se ten co to tu "uvedl na trh" měl pěkně prohnout. Nezajímala by se o to ČOI?
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

K tomu sa urcite nikto hlasit nebude. Moze to byt kupene priamo z Ciny.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“