Ahoj, prosím o pomoc. V Eaglu jsem přejmenovával cesty ( kvůli orientaci) a omylem jsem změnil piny u součástky C8 na boardu (samo se to asi neudělalo :/). Problém tedy. Ve schématu mam připojený kondenzátor na signál OSC1 a na GND, ale na boardu se ten kondenzátor jeví jako připojenej na GND a GND. Prosím nevíte jak udělat aby ve na boardu byl taky mezi signálama OSC1 a GND ? přidávam fotky z pinlistu, kde pinlist schématu je v pořádku (jak má být), ale pinlist na desce viz. problém. Předem děkuji za pomoc
Prostě na desce ten nežádoucí spoj z padu kondíku na zem smaž a napoj ho signálem kam patří. Ten signál nazvi stejně, jako se jmenuje ten ve schématu a pak už by to mělo být konzistentní.
Kdybys namaloval normalne caru, nemusel bys resit takove pitomosti a hned bys vedel kam jaky signal vede. Kdyz pripojujes blbe dva kondiky pomoci nazvu spoju, nevyzna se v tom ani prase a za pul roku budes i ty sam cumet pul dne do schematu nez zjistis co kam vede a jak to cele funguje. Tohle je opravdu silena moda, dat na jeden list arduinio, na druhy kondiky a krystal, na treti 7805... Kdyz mi nekdo takove schema posle, odmitam se tim vubec zabyvat dokud to neprekresli. 90% casu bych stravil hledanim toho co je kam pripojene a jen 10% resenim vlastiho problemu.
když dáš na spoj to očko a do řádku dáš jméno signálu, tak vysvítí připojené pady. Zrovna tak, když dáš očko a klepneš na ten signál kdekoliv na schematu, stejně pojmenované spoje se taky prosvítí.
Podobně to funguje i u boardu
Jasne ze jo, nicmene kdyz nejakou blbost s arduinem rozhodi frikulin na 10 listu, je ti to prd platne. I na jednom listu se lehce stane ze nejaky kraticky pripoj prehlidnes. Kdyz mas caru kterou si zvyraznis, okamzite a jednoznacne vidis co kam vede bez zdlouhaveho hledani po celem schemate.
Jasny, to byla rada pro Axinoxa Ten, kdo s eaglem dělá nějakou dobu, už podobné fígly asi zná. Ty schemata na x listů taky nemám rád. Naopak sběrnici někdy nakreslit jinak, než bus skrze počet vodičů, nelze.
Jo, u sbernice to vyznam ma, ale porad je to cara kterou vidis kam vede. U sbernice moc nepotrebujes koumat kam vedou jednotlive vodice. Ale arduinovi frikulini tak s oblibou propojuji i veci jako napr. ty kondiky a krystal i kdyz jsou umistene hned vedle sebe Hodi tam label, protoze je to IN a pak resi problemy kdyz to neumi pouzivat.