Co dělám špatně se Speaker phat shim *vyřešeno*

Raspberry, Arduino, Mini-PC a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hafca

Co dělám špatně se Speaker phat shim *vyřešeno*

#1 Příspěvek od hafca »

Dostal jsem Raspberry Pi Zero W a Speaker pHAT abych si měl s čím hrát, když se nemůže ven. Nikdy jsem s tím nic nedělal a je to pro mě trochu výzva.
Hraji si, ale hraji si jen já, rádio ani nehlesne.
Zkouším to podle stránky Speaker phat shim.
Nainstaloval jsem poslední verzi Raspbian, pak všechny scripty jak jdou za sebou a nic. Nenašel jsem sice kam dát plylist, ale podle všeho to patří do adresáře home/Pi.
Rádio ale ani nehlesne a stejně tak se nerozsvítí LED ve VU metru. Modul bude OK, protože při pokusech jsem spustil VLC player, zadal jednu rádiových adres a z modulu to hrálo a i VU metr fungoval.
Je to tak jednoduché, jak se píše na tom webu, nabo k tomu potřebuji ještě něco dalšího?
Naposledy upravil(a) hafca dne 02 dub 2020, 16:34, celkem upraveno 1 x.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

To je typicky problem podobnych projektu. Cim vic casu borci venuji vymejsleni originalniho nazvu a designu, tim min ho zbyde na vlastni projekt. Vetsinou je to poslepovane z veci ktere autor postahoval ruzne po internetu, na milonty pokus na pochybnem HW nejak rozchodil a udelal webovky aniz by tusil jak to cele funguje. Budes na to muset jit jako autor, zkouset dokud se to nechytne a doufat ze v navodu neco nezapomel. Nebo si soft napsat sam a budes mit klid.
hafca

#3 Příspěvek od hafca »

Asi na tom něco bude. Našel jsem ještě 1970 Flirt Pi Internet Radio. To je sice jen na jednu stanici, ale je to to samé. Ani nehlesne. Je to v několika verzích, ale všichni to přebírají téměř doslova. Tady chybí i zmínka o dalších věcech, co by tam měly být nainstalované.
Napsání programu nedám. Linux je pro mě velká neznámá.
hafca

#4 Příspěvek od hafca »

Řešení bylo prosté. Naivně jsem si myslel, že nejnovější soft je nejlepší, ale tady to neplatí. Začal jsem zkoušet jiné verze a nakonec na kartě skončil 2017-11-29-raspbian-stretch-lite a funguje to podle popisu autora. Jen ta příkazová řádka, od dob DOSu jsem odvykl. :D
Odpovědět

Zpět na „Miniaturní počítače (Arduino, Raspberry a další)“