balíčky z Číny s DPH

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

#226 Příspěvek od rnbw »

Bude to podvod.
scorpions-cz

#227 Příspěvek od scorpions-cz »

Na alibabě má mnoho prodejců jako jednu variantu platby právě WU
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od Hubert_79 »

Nedělal bych to. Není to jako u PayPal, že když "něco", tak se to přes ně řeší. Tady to pošleš a je to nevratné.
Ale pokud se rozhodneš to udělat, tak ne. Není potřeba nic nikde zakládat. Jde se na nějakou větší poštu (pozor - je omezená otevírací doba do 16h a tuto službu vesnické pošty nedělají) a tam se to pošle. Pak se příjemci sdělí částka a desetimístné číslo převodu.
Jde to (asi) i nějak online, ale je potřeba registrace.
https://www.westernunion.com/cz/cz/home.html
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Kvicala_r

#229 Příspěvek od Kvicala_r »

Já se s tím tak vyj*bal jednou taky. To sem začínal s Ali a i když to bylo celkem důvěryhodné, nebyl za tím člověkem prodejce z dotčené firmy. Netuším, jak se domákli, co poptávám - možná nějaký bílý koník.
Buď bych se na to vykašlal, nebo se zeptal "oficiálního" prodejce znovu.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#230 Příspěvek od PeteBurns »

Odhliadnuc od toho, ze to bude najpravdepodobnejsie podvod, ako spomenul rnbw, tak v zivote by som prasivy Western Union nepouzival! Kto potrebuje poslat peniaze, tak jedine WORLD REMIT - kto uz potreboval poslat niekomu peniaze, urcite mi da zapravdu ;)
Le_Ze

#231 Příspěvek od Le_Ze »

Nakupují na čina eshop už dlouho a vždy doručila česka pošta.
Dnes mi přišel email, že baliček doručuje zasilkovna a mužu si ho vyzvednout na vydejním mistě :(
https://blog.zasilkovna.cz/zastresujeme ... ek-z-ciny/

Jak to potom bude u teto dopravy s DPH, pokud bude cena vyšší?
Osmdesat

#232 Příspěvek od Osmdesat »

Tak zásilkovna sama nic nedoručuje. Ani meest. Doručují pro ně klasičtí trojpísmeňáci. Celní proces tedy budou mít pod palcem oni a oni si určí, kolik za celní službu zaplatíš. Poplatky za proclení plus DPH pak postoupí Zásilkovně, která tě při přebírání balíčku zkasíruje. Resp. ten pohůnek, u kterého si zásilku vyzvedneš.
Le_Ze

#233 Příspěvek od Le_Ze »

Proč mi doručuje zboží Zásilkovna?
Čínská internetová tržiště mají pro doručování v Evropě smluvního partnera MyMeest.pl, který má na starosti distribuci zásilek z Číny po celé Evropě. Zásilkovna je logistickým partnerem společnosti MyMeest.pl pro Českou republiku. Společnost MyMeest.pl nám předává jak zásilky, tak potřebné informace pro jejich doručení.

Proč mi zásilka dorazí právě tam?
Způsob doručení zásilek určuje společnost MyMeest.pl, která získává od e-shopů v Číně veškerá data k objednávce – včetně zadané adresy. Na základě zadané adresy pak MyMeest.pl vybírá nejbližší výdejní místo ve Vašem okolí pomocí geolokace – jedná se o čistě jejich obchodní a provozní rozhodnutí. Zásilkovna pak jako subdodavatel služeb v ČR obdrží až finální adresu výdejního místa, na které zásilku, dle instrukcí MyMeest.pl, doručí.
Osmdesat

#234 Příspěvek od Osmdesat »

Zásilkovna ani meest nemají vlastní auta ani řidiče. Objednávají si přepravu u skutečných přepravních společností.
Všechno je to autsórcing, frančízing.
To, že "doručujeme", jsou jen marketingové kecy, jako když nějaká česká firma řekne, že něco "vyrábí" (přitom si to nechává vyrábět v číně).
mi-ro

#235 Příspěvek od mi-ro »

Potvrzeno! Ke šroubku za dolar bude DPH + CLO + celní polatek 242,- Alena
to vysvětluje že to ona ne ale musí se přizpůsobit EU.
Naposledy upravil(a) mi-ro dne 13 kvě 2020, 08:40, celkem upraveno 1 x.
..to bude jen ňákej odpůrek
termit256

#236 Příspěvek od termit256 »

Vysvetluji to zas nejakym srovnavanim cehosi. Zacinam byt na tohle slovo alergicky.
Sadra17

#237 Příspěvek od Sadra17 »

konkurenceschopností, čecháčci s tim vychcávali a objednávali to přímo a neživili dalšího čecháčka kterej to koupil ze stejnýho zdroje a přirazil si k tomu svojich 200%

ps: problém nejni těch 21% dph ty bych klidně zaplatil ale těch 200 židovský poplatek poště :evil: u dhl je to dokonce 550
termit256

#238 Příspěvek od termit256 »

Jj, presne tak. S DPH nikdo problem nema. Problem je cena za tu byrokracii.
Je to strelba do vlastni nohy, jedine ceho tim docili je snizeni konkurenceschopnosti oproti zbytku sveta.
Osmdesat

#239 Příspěvek od Osmdesat »

Problém je, že z toho není cesty ven a nikdo zjevně nemá snahu ten systém nějak zjednodušit. Zajímavé je, že celní úřad si žádné poplatky neúčtuje.
Ale protože to jde přes ČP, skončí to v jejich skladu. Už za uskladnění si účtuje poplatek. Dřív ten proces řešil celní úřad, ale od jisté doby to hodili na hlavu počtě. A počta nejspíš na tom nemá moc zájem, tak to opepřila poplatkama.

Jenže jiní dopravci na tom nejsou lépe. Spíš hůře.

Jediná naděje snad budou ty evropské sklady, které údajně Alixpress buduje.

Protože se u nás ani Evropě už prakticky nic nevyrábí, zůstávají pro ni jediným relevantním příjmem ze vzniku daného výrobku právě dovozní poplatky. S boomem individuálního dovozu serepetiček politici zjistili, že jim tak unikají obrovské částky. Tak ty poplatky zavedou na vše.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od workhard »

termit256 píše:Vysvetluji to zas nejakym srovnavanim cehosi. Zacinam byt na tohle slovo alergicky.

Já taky, pořád se všechno srovnává, ale aby nám srovnali vejplaty, to nééé :evil:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“