sháním dokumentaci Tesla Vráble AUR230, AUC4xxx

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mwt

sháním dokumentaci Tesla Vráble AUR230, AUC4xxx

#1 Příspěvek od mwt »

Dobrý den,
neměl by někdo servisní dokumentaci k rozhlasové ústředně Tesla Vráble AUR230 a výkonovému stojanu AUC4xxx?
Potřebuji něco opravit a upravit po předchozích "pachatelích zločinu" a nechci to a) dělat naslepo b) rozvrtat to ještě víc c) strávit s tím mládí.

Zejména se mi jedná o AUR230, tam s někdo točil s trimry tak, že některé se i rozpadly. Dal jsem to dohromady, funguje to pěkně, ale..mohlo by to třeba být lepší s tou dokumentací nebo nějakou radou.

Může být elektronicky, v papírové formě, případně si půjčím, naskenuji a vrátím. I za nějakou protihodnotu ve formě tekutin či bankovek.

Díky.
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

není AUA-230 podobná ?
mwt

#3 Příspěvek od mwt »

ok1hga píše:není AUA-230 podobná ?

Bohužel je jen podobná. Je tam jinak řešené ovládání a modulační výstup na zesilovací stojan (AUR jej pravděpodobně nemá). Základní záležitosti jsou si podobné - vstupy, korekce, měření. Ale zapínání koncových stupňů a relátkové připojování výkonových stojanů je jinak. A o to mi jde...
miromatus

#4 Příspěvek od miromatus »

Mám sken AUR 110,
alebo 230 skús tu http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/do ... O-37163947, ale netuším ako sa to dá stiahnuť
ok1hga

#5 Příspěvek od ok1hga »

miromatus píše: ale netuším ako sa to dá stiahnuť

http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/do ... O-37163947
pouze mu to vysvětlit a ukecat admina té stránky na admin@radiohistoria.sk
mwt

#6 Příspěvek od mwt »

ok1hga píše:

Díky za ochotu. Zkusil jsem mu napsat a dám vědět jak to dopadlo.
jirkati

#7 Příspěvek od jirkati »

Už jsem na radihistorii.sk dlouho nebyl, dnes jsem se přihlásil a skutečně zřejmě stahování zrušili. Asi nějaký problém s autorskými právy. Taky pokrok.
Keszeg

#8 Příspěvek od Keszeg »

Keszeg

#9 Příspěvek od Keszeg »

mwt

#10 Příspěvek od mwt »

Keszeg píše:... a tady přílohy: https://uloz.to/file/AtR3SqGu6k7r/aur230-prilohy-pdf

Děkuji. Moc mi to pomohlo, ty ústředny opravdu nejsou stejné. Jen jsem zjistil, že v přílohách chybí schéma zesilovacího modulu AUJ635 (to mi nevadí, je celkem dostupné tady i na internetu) a hlavně korekcí a směšovacího zesilovače. Podle všeho to vypadá, že ústředna AUR 230 vůbec nemá zesilovač modulačního signálu pro koncové stupně a stejně tak nemá ani galvanické oddělení tohoto modulačního signálu mezi ústřednou a koncovými stupni.
Tj. soudruzi ve Vráblích nepočítali s tím, že by k AUR230 byla možnost připojit výkonový stojan a nejspíškrmí koncové stupně AUJ635 přímo z výstupu OZ směšovacího zesilovače - pro mě důležitá informace! Tak zkusím seřídit úrovně podle dokumentace a jsem zvědav, co a jak moc se změní.
Nepodařilo by se vám prosím ještě najít tu přílohu s korekcemi a směšovacím zesilovačem? Tím by se anabáze uzavřela a měl bych jasno s tím, co od toho stroje ještě mohu dostat.
Keszeg

#11 Příspěvek od Keszeg »

Zdravím, bohužel víc nepomůžu, ani jsem nevěděl, že to není kompletní, mám jenom, co jsem naskenoval....
mwt

#12 Příspěvek od mwt »

mwt píše:
ok1hga píše:

Díky za ochotu. Zkusil jsem mu napsat a dám vědět jak to dopadlo.

Tak to dopadlo dobře! Admin se ozval a nějaká schémata zpřístupnil. Stáhl jsem co šlo, porovnal s tím, co mi poslal kolega Keszeg. Jsou tam i ty chybějící části. Ačkoliv je to hůř čitelné, potvrdilo mi to doměnku toho chybějícího modulačního zesilovače.

Tedy veliké díky vám všem za radu a pomoc. Rozvášním ten stroj a až to bude nějak viditelné, pošlu foto. :-)
mwt

#13 Příspěvek od mwt »

Keszeg píše:Zdravím, bohužel víc nepomůžu, ani jsem nevěděl, že to není kompletní, mám jenom, co jsem naskenoval....

Mám vám někam poslat co jsem dostal z www.radiohistorie.sk?

A ani se nedivím, že se něco takového může stát. Úplně náhodou jsem před časem zjistil, že servisáci když ty ústředny montovali, tak zákazníkům z manuálů vytahovali schémata... Na jednom obecním úřadě přepečlivě uchovávali všechno co k ústředně měli. A když jsme to pak probrali list po listu, zjistilo se, že všechny přílohy jsou fuč :-( Tehdy se to týkalo té malé ústředny AUR4611 - kde celkem o nic nejde...
ok1hga

#14 Příspěvek od ok1hga »

mwt píše:Tak to dopadlo dobře! Admin se ozval a nějaká schémata zpřístupnil. Stáhl jsem co šlo, porovnal s tím, co mi poslal kolega Keszeg. Jsou tam i ty chybějící části.

super !!!
ještě to funguje, tak jsem si to taky stáhnul . . .

. . . poučení pro budoucnost, "líná huba, holý neštěstí" !!!
Keszeg

#15 Příspěvek od Keszeg »

to mwt: děkuji, stáhnul jsem sám, ještě to funguje, díky!
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“