Startovací vozík GUDE V421C
Moderátor: Moderátoři
Startovací vozík GUDE V421C
Potreboval by som help. Objavil som v sklade štartovací vozík Gude V421C ale v dosť špatnom stave. Asi ho niekto pomačkal Destou. Chcem ho dať dokopy aj za cenu výroby nového šasi ale mám problém. Pri tej nehode sa odpojili kontakty od trafa k prepínačom nabíjania. Takže teraz neviem ako to k nim pripojiť.
Vypadá to tak že na primárnom vinutí je päť vývodov a sekundár má tri. Ten je ok, aspoň dúfam.
Neviem ale ako pripojiť 220 k tomu primáru kedže je tam 5 drôtov. Predpokladám že tou radou prepínačov sa zvyšuje výkon toho trafa.
Nemá niekto z Vás túto mašinku a vedel by mi pomôcť ako to zapojiť ? Please. Alebo to mám skúsiť pripojiť najprv skusmo cez nejaké malé trafo, napr. 12 V?
Ja vidím totiž zboku na tom vinutí, ktorý drôt ide z ktorej vrstvy závitov.
Posielam ešte fotky, možno to bude lepšie vidieť.
Trochu sa bojím ísť natvrdo s 220 na tie dráty.
Viete mi vysvetliť ako mám zapojiť tú žiarovku či žehličku. To má ísť na primár do série s tým trafom či ?
A mám to skúšať bez pripojenia nejakej záťaže na výstupe ?
Chýba mi tam ešte aj ten panelový ampérmeter a poistka na výstupe.
Podľa fotky z internetu by to malo byť 60A ampérmeter. Má mať ale aj bočník ? - našiel som to na nete ale s bočníkom (Čo to je, na čo to slúži ?)
Akú poistku dať na ten výstup ?
Nechápem ani to, že tých +12 V ide rovno z trafa, ale +24 V ide z toho selénu. Je to tak v poriadku ?
Pripojenie: 230 V / 50 Hz
Nabíjacie / štartovacie napätie: 12 V / 24 V
Max. sieťový výkon: 8 kW
Efekt. nabíjací prúd: 60 A
Artim. nabíjací prúd: 40 A
Štartovací prúd: 0 V: 390 A, 1,5 V: 240 A
Min. istenie: 16 A
Menovitá kapacita: 20 - 800 Ah
Štart batérie: 35 - 50 Ah (bez prednabitia)/65 - 100 Ah (s prednabitím)
Poistka: 50 A
Počet poistiek: 10 ks
Rozmery (DxŠxV): 330 x 250 x 600 mm
Hmotnosť netto/brutto: 15,9 kg/17,2 kg