Mikrospínač - v klidu ON - vyřešeno!
Moderátor: Moderátoři
Mikrospínač - v klidu ON - vyřešeno!
Na rozměrech nezáleží, dá se přizpůsobit téměř jakýkoliv (klasika třeba z MT už je velký). Rozklikal jsem sto položek, abych všude zjistil OFF-ON i když píší přepínač. Má to jinou logiku značení nebo špatně hledám?
wlezley píše:Rozklikal jsem sto položek, abych všude zjistil OFF-ON i když píší přepínač.
Ono je to celkem logické, protože principem té žabky je spojení dvou kontaktů při taktilním průhybu té mističky. Takže provedení SPST-NC není jednoduše možné.
jestli ti to vyhoví rozměrově, tak by asi nejlepší bylo použití přepínacích mikrospínačů "myšího" provedení typu
http://cz.kailhdz.com/micro-switches/mo ... witch.html
navíc to bude mít výrazně vyšší životnost než ty žabky. Ani se to nemusí kupovat, odložených myší s kuličkou nebo i optických na ps/2 jsou všude haldy a v každé máš minimálně dva.
Objednal jsem nový obal na klíčenku Nissana, a když to přišlo, byly v ní přibalená dvě náhradní mikrotlačítka. Tak jsem je bez změření hned aktivně přepájel na plošný spoj místo starých vymačkaných, a po složení se nestačil divit, že klíčenka neovládá
Vašek