Zdravím bastlíře. Nějakou dobu jsem pokukoval po nějaké "lepší" páječce až jednou narazil na nějakou čínskou stavebnici, která měla na YT celkem slušné odezvy. Tak jsem ji minulý rok kolem začátku prosince
objednal Přišla až včera a už jsem měl penízky vrácené pomocí centra sporů. Tak jsem Číňanovi napsal, že mi tedy po cca 4 měsících balíček přišel a jelikož mi byly vráceny peníze, tak ji koupím znovu, ale aby mi ji neposílal. Souhlasil. Kdo by taky ne... Ale teď to podstatné... Balíček nepřišel z Číny, ale z Belgie a evidentně byl otevřen na celnici. Asi se jim nelíbil rentgen několika drátků, ocelových hrotů, něco málo elektroniky a krabičky s kalafunou co připomíná baterii...

Asi bomba...
Po sestavení (spíše propojení drátky), páječka jede naprosto famózně. Z pokojové teploty na provozní to zvládá za cca 10 sekund (z cca 18 na 280°C). Mazec... Je možné páječku napájet od 12-24V DC / 3A. Já zvolil spínananý zdroj z DELL notebooku 19V/4,62A. Funguje to fakt parádně... Už nemusím čekat několik minut než se mi nahřeje klasická hrotovka. Cenově to vyšlo na cca 700,- takže kdo chce levnou páječku s nastavením teploty můžu doporučit...

Navíc pokud je hrot odložen a nepoužívá se, tak se jeho teplota sníží na 200°C aby nebyl hrot zbytečně tepelně namáhán..
Pár fotek a videa je dostupných (krabičky nemá finální vzhled...

)
tady