Změna lokalizace připojení k síti?

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Radimosso

Změna lokalizace připojení k síti?

#1 Příspěvek od Radimosso »

Zdar všem ,
bydlím cca 150m od polských hranic a už 2 roky beru internet wifi od jednoho dodavatele.
Už tak 3dny si všímám já i rodina, že nám třeba při poslechu na Youtube vyskakují jen polské reklamy a pod.. to nikdy nedělalo ....

Kde nastala změna?
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Stačí, aby tvýho poskytovatele koupil investor z Pšonska a "domovský sídlo společnosti" se administrativně přeneslo na druhou strany hranic. Nebo aby to poskytovatel učunil z důvodu lepších cenovejch podmínek v Pšonsku. Potom jseš z pohledu celosvětový sítě registrovanej jako účastník pod pšonskou doménou - a choděj ti pšonský reklamy. A stačí na to klidně i jen VPNka, dislokovaná na pšonskou IP.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Osmdesat

#3 Příspěvek od Osmdesat »

Odhad, lépe řečeno vyčmuchání tvé polohy, se provádí kombinací různých informací a může se měnit v čase, protože různé špiclovací systémy od Googlu a Microsoftu, ty sbírané informace neustále aktualizují, možná proto ta změna.
Informace vyčtené z IP poskytovatele, jak píše Ekkar, jsou typicky s přesností na kraje.

Pokud jde o přesnější odhad polohy wifi hotspotu, tam tvrdím, že Google ví vše. Např. telefon s Androidem a aktivovaným GPS vidí signál určitého wifi AP. Android nelení a polohu, ve které zaznamenal danou wifinu, pošle Googlu. Ani to nemusí být tvůj telefon. Stačí, když někdo jde po ulici vedle tvého baráku s androidovým telefonem od Gúglu se zapnutou wifi a gps v kapse.
Nebo tu gps ani zapnutou mít nemusí, stačí aby měl zaplý wifi přijímač a přibližný odhad se provede podle pozice gsm buňky.
Pokud je v dosahu více Wifi hotspotů, lze z pozic známých hotspotů vypočítat tvou polohu, aniž bys měl aktivované GPS.
Nebo vlezeš do baráku s androidovým telefonem od Gúglu, kde tento telefon vidí tvou wifinu. Sice ztratíš signál GPS, ale poslední zaznamenaná poloha byla před pár okamžiky, takže je jasné, že wifina je blízko této polohy.

Na jútubu patřícím Gúglu se pak reklamní systém Gúglu zeptá Gúglu na polohu tvého prohlížeče a nabídne ti patřičné reklamečky :D

Pokud bydlíš 150 m od Polska, nemusí být odhad, že jsi v Polsku ještě vůbec špatný. Paradoxně to může být důsledek zpřesňování tvé polohy ve šmírovacím systému Googlu. Neboj, jakmile už gúglšmírák bude znát tvou přesnou adresu, naskočí ti tam opět české reklamy a vrátí se ti ztracený klid :D
Radimosso

#4 Příspěvek od Radimosso »

Člověk poslouchá LP od Guns´n Roses a mezi písničkama mu nabízí oferte biura podruzy na wspaniale wakacie pry morzu..... to potom poslouchám jedině Don´t Cry :)
Osmdesat

#5 Příspěvek od Osmdesat »

Tak si dej do prohlížeče nějaký blokátor jutubových reklam. A ideálně také nějaký blokátor sledovacích prvků.
U zpeněžených videí se mi reklama během videa pouštěla třeba jednou za 5 minut, což jsem už nezvládal.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

To uz reklamy vliezli aj do gramofonu? 8O
Radimosso

#7 Příspěvek od Radimosso »

Aha tebe mate, že poslouchám LP ... takže poslouchám celé alba na Youtube
Mikras
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Mikras »

Zkus si otevřít mapy.cz . Já bydlím v Praze a můj poskytovatel PODA má sídlo kdesi v Bohumíně. Mapy.cz mi startují zobrazením Ostravy, podle aktuální IP. Ta se čas od času mění a někdy startují v tom Bohumíně, občas i na Jižní Moravě.
Bohužel to "ví" i Google a tak když hledám nějaké služby ve svém okolí, přednost to dává výsledkům z oblasti několika set km jinde...
Radimosso

#9 Příspěvek od Radimosso »

Mapy.cz ok start kolem Těšína
Odpovědět

Zpět na „Software“