Zháňam schému Tesla Stimul 3

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mwt

#16 Příspěvek od mwt »

No, kdyby byl k dispozici, tak moje obvoďačka by o něj stála....

Sháněl jsem jí kdysi Akudiast, což byla o dost lepší varianta vyráběná kdysi v Metře Blansko, ale ten je v podstatě nesehnatelný :-( A vyrobitelný ještě hůř, protože obsahuje dvě trafátka, z toho jedno má myslím čtyři nebo šest vinutí a vnější rozměr cca 15x15x15mm.
sinclair

#17 Příspěvek od sinclair »

Podívám se, kde to leží.
mwt

#18 Příspěvek od mwt »

Díky, budu v postřehu.
tarent

#19 Příspěvek od tarent »

No mě právě zajímá spíše jak rozkmitat ten pulzní zdroj. Zkrátka chci se něco dozvědět. Koupit by to sice šlo ale co z toho...čemu mě to naučí
Charos

#20 Příspěvek od Charos »

Kdysi jsem to kolegovi opravoval a výstupem byly jehlové impulsy
masar

#21 Příspěvek od masar »

To zapojení je dvojčinný multivibrátor a musí chodit, pokud má správné součástky a správné zapojení. Odpojením výstupu od přepínače dostaneš tohle zapojení. Odpor R4 určuje spolu s kondenzátory C6 a C7 kmitočet multivibrátoru (50ms~20Hz) a musí být zapojený, protože tvoří zároveň bias tranzistorů.
Pokud dobře vidím, tak ti chybí na pcb ta kratičká propojka mezi kolektorem Q1 a dalším obvodem (ale spíše je utopená ve stínu).
:wink:
p.s. Jinak jako běžný problém bývají přehozené vývody tranzistorových náhrad.
edit: A pokud chceš, aby ti někdo napsal, kde máš chybu, napiš nejprve, jaké napětí jsi naměřil na ECB Q1, T1, Q2 a T4 (všechna vzhledem k -9V). Jen tak se dá určit, kde může být problém.
(mimochodem - to pájení není moc hezké)
mwt

#22 Příspěvek od mwt »

taky bych se podíval na "zátěž" kterou představují ty dvě elektrody. Když tam bude pod cca 8kOhmů, tak se to s tím kmitáním už bude prát a když ještě míň tak už to taky kmitat ani nemusí. On je ve schématu potenciometr/trimr 1M, ale když to někdo otočí na doraz, tak ta věc přestane fungovat (při zkratovaných elektrodách).

Ještě jedna věc: čím to měříš?

edit: co svod, zkraty, vlasové přerušení spoje, studeňáky..? Vím, že je to blbá otázka, ale pokud je vše správně osazeno a zkontrolováno, tak další na řadě jsou ta napětí na tranzistorech a pak právě tyhle chuťovky.
masar

#23 Příspěvek od masar »

Proto jsem psal, aby nejprve odpojil výstup. :wink:
mwt

#24 Příspěvek od mwt »

to masar: promiň, to byl jen krátkodobý zkrat na vedení..
Aspoň to má napsáno dvakrát :-)
masar

#25 Příspěvek od masar »

Jasně, o.k. :wink:
Počkáme na tarenta...
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“