velkost trysky Propan Butan vs zemny plyn
Moderátor: Moderátoři
PS: Ináč zasa klasika. Dve stránky odpovedí ale konkrétna žiadna. To ste čakali na mňa? Veď keď viem a chcem poradiť tak poradím a nepíšem ko ko ti ny!
Zítra se podívám, jakej to je redukčák a jakej je tlak v hadici v hořáku.
Myslím si, že hořák autogenu potřebyje proti hořáku na asfaltový pásy jen zlomek průtoku a tlaku a původní redukčák si s tím neví rady. Existují vůbec nějaký maloprůtokový redukčáky PB s malým výstupním tlakem?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PS: ak by si chcel akože riadny redučák tak použi klasický acetylénový. Musíš dať preč strmeň, vymeniť tú prívodnú rúrku a dať maticu na PB. Matica sa dá kúpiť tá rúrka neviem ale pasovala by tam z kyslíkového redučáka.
Takže trysky a plamen mě jsou jasný a nastavit je umím ale vzhledem k velkýmu tlaku PB je nastavení dost pakárna, jsem jak na redukčáku, tak na pistoli o PB na minimu otevření. Kyslík je v pohodě, ten se dá nastavit v dost širokým rozsahu. Průměr hořáku a trysky směšovače a tlaku na budících dám kolem poledne až se dostanu do dílny. Jo a zapoměl jsem napsat, nejsou to široký víceotvorový hořáky GCE na PB ale jednotryskový acetyléňáky. Ty origo PB je hrozná darda, skoro trojka za jeden.
Myslím, že by můj problém vyřešil redukčák na mnohem nižší tlak a průtok. Jestli by to vyřešil předělanej acetyléňák, tak to není problém soustruh mám.
Akorát nevím, jakej rozsah redukčních tlaků má acetylén a kolik PB, u Choboly tvrdili že je to podobný.
PB redukčák je Levior P2, 0,5-4 bary, průtok 6 kg/h.
Nevím, jestli by řešení byl tenhle, 0,1-1,5 bar, 4l/h. Aby ten průtok nebyl zase málo. Těch 8 stovek bych do toho ještě vrazil. Kupoval jsem jen zpěťáky a hadice, pistoli a hořáky jsem měl za flašku a odvoz od jedné dobré duše zde na fóru a redukčák GCE poslední řady za pár stovek z bazaru.
Na menší pájení chodí směšovač 0-2 a hořák 2. Chlap s průkazem, co tady profi pájí mosazí mi řílal, že na PB je dobrý aby směšovač byl proti acetylénu o 1-2 čísla menší než vlastní hořák.
Ešte doplním tvoju otázku. Acetylenovy redučák sa dá plynule nastavovať od takmer 0 bar do cca 1,5. Bežný prevádzkový tlak acetylenu je v rozmedzí 0,5 až 1bar. To minimum čo by sa mohlo dať nastaviť a že by to aj fungovalo by som typoval tak 20 - 30 kPa čiže 0,2 - 0,3 bar.