Proč je rozdílný nabíjecí proud na AAA, AA
Moderátor: Moderátoři
U lithia prej takovej strop není, nebo až moc vysoko, dost možná proto se mi podařilo články trochu přebít zbytkovým proudem asi 1.9mA (kterej teď řeší 2k2 odpor).
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Problem ale zacne, ked chces nabijat rychlejsie.
Vypnutie iba casovacom je v lacnych nabijackach s relativne malym prudom. Pocita sa s tym, ze aj ked clanok nebol vybity, tak chvilu prebijania, pokym nevypne casovac, prezije.
Aj procesorove nabijacky, co ukoncenie nabijania sleduju podla ΔV, mavaju aj casove a teplotne obmedzenie - pre istotu, lebo detekcia ΔV nemusi byt spolahliva.
- czatlantis
Články (Eneloop) se nabijou tak na 80-90% a pak do nich neteče prakticky žádnej proud.
— Winston Churchill
A nebuď naivní, výrobci (snad až na pár seriózních) určitě nechtěj, aby jejich aku vydržely příliš dlouho. Kurvítka jsou všude, musí se vyrábět a prodávat hlava nehlava. Žárovky taky svítily třeba 3000h, dokud nestandardizovali jejich životnost do 1000h.
— Winston Churchill
— Winston Churchill
Zdravím, nechápu, proč na některých nabíječkách je proud pro AAA 250mA a pro AAA 100mA, pěkně mě to štve.
Jako že jedna nabíječka má rozdílné nabíjecí proudy pro články AAA? Takovou jsem ještě neviděl.
Nebo tím autor myslel to, že některá nabíječka má pro články AAA proud 250 mA, ale jiná má 100 mA?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Potom mě trochu zaráží ten údaj 250 mA pro AA, tam bych čekal třeba alespoň 400 mA.
Autore, dej sem fotku té tvé nabíječky.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...