Výměna jističů - jaká značka?
Moderátor: Moderátoři
Osmdesat píše: můžete mi někdo vysvětlit, jak může být jistič za 50 Kč kvalitní, jak tu někdo píše?
Vždyť je v něm složitý a jemný mechanismus, to přece za tu cenu nelze v rozumné kvalitě vyrobit.
Ty snad pochybuješ o výrobci Schrack, kterej má atesty i na jaderný elektrárny? No tak to si potom kup co chceš, třeba Bonega, Noark či jiný srá..če.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Eaton má celkem dobré reference, viz například starší diskuse na elektrika.cz. Výrobu jističů PL sice převedli ze Suchdolu nad Lužnicí do Rumunska, ale kvalita se snad nezměnila. Chrániče PXF pro Německo se taky vyrábí v Srbsku.
- vasekpetr1
Je to škoda, hlavně kvůli tomu, že další řady nejsou s nimi rozměrově kompatibilní na hřebínek. Mám je v rozvaděči a fungují v pohodě. Ale při výměně za vyšší hodnotu z 16A na 20A (kvůli průtokáči) mám problém...
Dubito, ergo sumCeleron píše:Osmdesat píše: můžete mi někdo vysvětlit, jak může být jistič za 50 Kč kvalitní, jak tu někdo píše?
Vždyť je v něm složitý a jemný mechanismus, to přece za tu cenu nelze v rozumné kvalitě vyrobit.
Ty snad pochybuješ o výrobci Schrack, kterej má atesty i na jaderný elektrárny? No tak to si potom kup co chceš, třeba Bonega, Noark či jiný srá..če.
- vasekpetr1
Celeron píše:Ty snad pochybuješ o výrobci Schrack, kterej má atesty i na jaderný elektrárny? No tak to si potom kup co chceš, třeba Bonega, Noark či jiný srá..če.
Na jaderce z těch menších proudových řad v rekonstruovaných podružných a světelných rozvaděčích například Schneider Electric.
PL6 - 6 kA, domovní instalace, charakteristiky B a C
PL7 - 10 kA, domovní a průmyslové instalace, char. B-C-D
FAZ - 15 kA, průmyslové použití, char. B-C-D-K-S-Z. Certifikáty pro více zemí, námořní provoz apod.
Osmdesat píše: Zrovna Schrack ale nepatří mezi ty padesátikorunové, či?
Já si je sehnat za 50,- bez daně umím a to přímo od výrobce, takže to žádnej pajc není. Konkrétně BMS6 B 10/1 a BMS6 B16/1. Do RD to v pohodě stačí, reklamace za poledních 5 let 0. 10KA do průmyslu jsou o pár korun dražší.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Podobné platí i pro jistič sazby - zkratová odolnost 10 kA, nezáměnné označení, plombovatelnost v zapnuté poloze.