Philips 32PHS4132/12 neustále startuje jen logo
Moderátor: Moderátoři
Philips 32PHS4132/12 neustále startuje jen logo
Dokážeš určit, v které oblasti je ten kondenzátor???
(Síťový zdroj, signálová deska, podsvícení...)
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Kód: Vybrat vše
https://www.philips.cz/c-p/32PHS4132_12/4100-series-ultratenky-led-televizor-s-technologii-digital-crystal-clear/supportjezevec píše:p32, četls co tam má za závadu?
Ano.
mlzil píše:Při běhu TV došlo k průrazu u keramického kondenzátoru 100pF 1kV.
Takže jak už jsem psal, dát tam nový kondík a potom řešit další závady. Odstřelený kondík softwarem opravdu nenahradíš. Takže, když jsou tam dvě závady, tak vyřešit jednu jednoduchou a potom tu složitější. Nebo to čtu opravdu špatně.
p32 píše:Ten kondík je asi C9126 v primáru zdroje u FETu. Stačí možná kontrola diod a jeho výměna. Dělá to i na jiných TV. FET bude v pořádku, většinou má ochrannou diodu. Pár jsem jich opravil a stačilo dát jen ten kondík, může být i 100pF na 2kV podle toho, co mají.
Ten poškozený kondík je C9126. Vyměněný je. Závada trvá. Na kterou diodu se mám podívat blíže. Díky
[/img]
kodl1 píše:Tak u Philipse by měl jít soft lehce přehrát..Kód: Vybrat vše
https://www.philips.cz/c-p/32PHS4132_12/4100-series-ultratenky-led-televizor-s-technologii-digital-crystal-clear/support
To je trochu problém. USB se softwarem se nenačte. TV 2x restatuje a pak konec. Po novém zapnutí udělá to samé. Takže nevím, jak soft dostat do TV. Asi to pošleme do servisu.
p32 píše:jezevec píše:p32, četls co tam má za závadu?
Ano.mlzil píše:Při běhu TV došlo k průrazu u keramického kondenzátoru 100pF 1kV.
Takže jak už jsem psal, dát tam nový kondík a potom řešit další závady. Odstřelený kondík softwarem opravdu nenahradíš. Takže, když jsou tam dvě závady, tak vyřešit jednu jednoduchou a potom tu složitější. Nebo to čtu opravdu špatně.
Kondík vyměněný. Deska zdroje zkontrolovaná a problém je stejný. Naběhne logo a pak se restartuje. Stále bliká přední červená kontrolka.
Zkusil jsem vložit USB se softwarem, ale USB se nenačte.
Habesan píše:Je to chasiss TPN17.1E (NT72461).
Dokážeš určit, v které oblasti je ten kondenzátor???
(Síťový zdroj, signálová deska, podsvícení...)
Deska zdroje označení kondíku C9126
[/img]