Elektromagneticke spojky s NEMA prirubami?

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
eleferner

Elektromagneticke spojky s NEMA prirubami?

#1 Příspěvek od eleferner »

Zdravim vsechny, pro jeden projekt bych potreboval elektromagnetickou spojku, tedy soucastku, ktera dokaze prerusit prenos mechanickeho krouticiho momentu. Idealni by byla kompatibilni s ctvercovymi NEMA prirubami, protoze by se tim vyrazne zjednodusila mechanicka konstrukce s motorem a prevodovkou. Kdyz ale vygooglim "NEMA electromagnetic clutch", tak to jsou ve skutecnosti vsechno brzdy (brake), ne spojky. A kdyz vygooglim jen "electromagnetic clutch", tak to jsou ruzna "atypicka" provedeni, ktera by bylo celkem tezke na NEMA prirubu napasovat. Taky mi to najde hromadu nahradnich dilu pro auta, sekacky atd., ke kterym ale zase nejsou datasheety. Nevite, jestli nekdo NEMA spojky dela? Spojka musi zvladnout trvale prenaset moment 15 Nm, ale pracovni otacky budou nizke, do 100 ot/min.

A kdyz uz je o tom rec, nevite v CR o nejakem bazaru techto elektromechanickych komponent pro automatizaci? Dival jsem se po Jebaji, ale tam jsou taky skoro vsechno brzdy a prvni pouzitelna spojka je pro mne zbytecne vykonna (240 Nm), velka, tezka a draha. Je tam taky par spojek s magneticky promennym momentem a podobnymi pokrocilymi ficurami, ale to je pro mne zbytecne luxusni, ja potrebuji jen ON/OFF.
kutilmil
Pod dozorem moderátorů
Pod dozorem moderátorů

#2 Příspěvek od kutilmil »

Šak ked napíšeš do googla elektromagneticka spojka tak ti ich vyskoči plna prdel. treba si len vybrat
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Takovéhle hotové skupiny s převodovkou se používaly u tkalcovských strojů Acutis . Nyní se vyprodávají za šrotové ceny , třeba by se daly u prodejců koupit jen tyto komponenty .
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“