Vcc starších pamätí EPROM pri programovaní >5V, skúsenost
Moderátor: Moderátoři
Vcc starších pamätí EPROM pri programovaní >5V, skúsenost
Na staršom doma vyrábanom programátore som mal Vcc iba 5V a fungovalo to. Asi že väčšine EPROM stačí 5V pri programovaní, iba pri niektorých je v datasheete udávané vyššie napätie.
Pre rýpalov: reč je o Vcc, teda napájaní čipu, zvyčajne 5V. Vpp je samozrejme 12,5V alebo 21V.
- Přílohy
-
Am27C128.pdf- (88.58 KiB) Staženo 229 x
Jinak u Xeltecu se prioritně nevybírá typ ale výrobce a z jeho nabídky pak teprve druh a kapacita, takže se programuje podle databáze, co spáchal výrobce programátoru. Vím, že jsem měl velkej problém nalýzt k některým starým 2716, 2732 a 27C32 nějakýho "výrobce" s jehož algoritmem by šly některý Epromky vůbec napálit.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nastavím v programátore typ nejakej EPROM, Vpp sa nastaví na 13,5V (ale dá sa ručne zmeniť na 12,5V). Pritom na samotnej EPROM je napísané Vpp 12,5V. V datasheete je 12,75V +/-0,25V. Nieje v tom chaos? To mám pre každú EPROM pozerať datasheet, či to softvér pre programátor nastavil správne?!
- tomasjedno
Kdysi v r. 1992 jsem si stavěl programátor EPROM jako kartu do PC a použil jsem algoritmus: bušit krátkými pulsy, dokud nenastane shoda, a pak jeden dlouhý puls o délce rovné dvojnásobku součtu krátkých pulsů.Celeron píše:U Quick se do každýho byte "bušilo" krátkejma pulzama a střídalo se to se čtením asi dokud nebyla na adrese správná verifikace.
Dnes mám (teda len krátko) kúpený programátor s USB pripojením. Na tých pár EPROMiek odložených pre "keby dačo" bohate postačuje.