paměťové obrazovky a osciloskopy
Moderátor: Moderátoři
paměťové obrazovky a osciloskopy
a ještě by mě zajímalo jestli je možné nějak Paměťový osciloskop S8-14 propojit s počítačem.
Naopak malý proud (rychlý ojedinělý průběh) vyvolá na kovové vrstvě těch mikrotrubiček sekundární emisi a způsobí to, že bod svítí jasněji, než by odpovídalo skutečnému působení paprsku. To spolu s delším dosvitem funguje jako jakási paměť - viz například osciloskopy Tektronix řady 22xx a hromada dalších.
Také se používaly systémy obrazovek s jakýmsi "zpětným čtením", to byly technicky domakané systémy, to není ale na popis tady (viz též první odkaz v Googlu http://www.earchiv.cz/a94/a406c505.php3 ). Ty sloužily jako paměti v počítači a současně i jako monitor.
Nakonec skiatron v německých radarech byl také paměťovou obrazovkou a tam se tuším obraz mazal teplem...
No bylo toho víc.
-
feryakt
Pam.obrazovky
První je normální a druhé při potřebě zapsat průběh
začne ozařovat celou obrazovku a tím po několik minut
paměťuje, v podstatě prodlouží dosvit.Obrázek pomalu ztrácí
jas.
zdenekxxx píše:dík za vysvětlení, nějak mi nešlo do hlavy jak se může obraz uchovat třeba 8 hodin.
8 hodin? To asi nebude paměťová obrazovka, ale nějaký hybrid s digitálem ne? Můj tektronix (466) má paměť obrazovku a obraz se pomalu vytratí (např do 3 minut je preč (samozdřejmě obrazně... nikdy jsem to nestopoval))
Pokud je můj překlad správný tak by to mělo vydržet 7 hodin.
Время сохранения 7 часов
Время воспроизведения 40 сек
Mourek píše:3 minuty na tektronix je málo, byly v tom dvě elektronové trysky nějaká mřížka u stínítka abylo to dost poruchové, blbě se sháněla obrazovka , USA na tom měly Embargo,
aha ...... máš pravdu až teď jsem se naučil s tou pamětí ...... Před tím jsem to neuměl pač jsem to nikdy nepotřeboval (zatím)