Optický rozbočovač z číny Toslink 1 to 2
Moderátor: Moderátoři
Optický rozbočovač z číny Toslink 1 to 2
Problém je že jsem dostal nejspíše vadný kus toho opt. rozbočovače protože by to podle všeho mělo být pro obousměrné použití byt nekde píšou že jednosměrné ale světlo je světlo čili oboustranně ale jak se u mě v paxi ukázalo funguje pouze jeden z těch dvou optik určených pro zes. byt vizuelně oba výstupy evidentně po připojení k sat receivru svítí /jinými slovy prochází/.
Jak je to uvnitř provedeno /jedná se o pasivní díl/to nevím nemám s tím jakoukoliv zkušenost ale na you tube jsem narazil na podobné provedení kde je to ukázáno i uvnitř a vypadá to docel primitivně až banálně prostě mechan. průhl. hadičkami rozvětvené kde na jedné z nich je jakási spirálka ,u mého provedení to rozdělat bohužel nejde je to slisované na pevno už z výroby.
Mám tento model :
Digital Optical Fiber Audio Kabel
To že je v tomto zariadení svetelný signál vedený optikou - hadičkami, skl.vláknami - ho predučuje na použitie ako rozbočovač a môže fungovať pre dve zariadenia.
Zároveň má však tú vlastnosť, že svetelný signál môže ísť aj opačne (optický prenos to umožňuje a výrobca to uvádza ako nejakú super vlastnosť), čo je však v bežnej praxi použiteľné len obmedzene - jedno zariadenie musí byť totiž vždy vypnuté, lebo "pomiešaný dátový signál" z dvoch zariadení následný prevodník D/A už nevie rozkódovať. To nie je "audio mixér", ale len jednoduchý "spojovač". Musel by mať vnútri dva D/A prevodníky do jedného A/D.
Ale ako kuchynský mixér to funguje
Ok beru tě za slovo pak co je či může být příčinou toho že to nefunguje jak má ano jeden signál vstup a dva jsou či měli by být na výstupu potud teorie kterou jsem už pochopil když jsem to objednával ,no nestálo to svět a reklamovat s čínanem to jaksi nevidím reálně tak to objednám nejspíše nově a do toho /zmetku/se spíše ze zvědavosti mrknu dovnitř a pokusím se to oteřít frézkou s dremelem ,ještě poznamenám poslední poznatek ,ze zoufalství poklepat o stůl zda se to třeba neumoudří a nezmění /k dobrému/ což se nastalo a naopak už nejde ani ten jeden výstup co šel ,přičemž oba výstupy po připojení k boxu optiky svítí takže opět nechápu příčinu nefunkčnosti.
Jinak jsem tam ale žádnou led nenalezl po kouknutí přes velkou lupu na těch dvou výstupech jsou dvě svítíci tečky u každém z ních