Záhada s Wifi - štěnice?
Moderátor: Moderátoři
cirus píše: Není možné, aby byl sám zásuvkový obvod přízemí (ač se všemi odpojenými zástrčkami) nějakou anténou wifi? Proto to asi nemohu najít. Možná v tom má prsty ČEZ
No páni, 6 stránek o ničem a teď ještě tohle? Datumu sis nevšiml, co?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- Artaban001
- má v baráku nějakou wifi, o které nic neví. Přitom, když vypne nějaký jistič, tak mu zmizí. Od baráku zná historii, takže není problém vypnout všechny jističe a nechat běžet jen tu větev, která má na sobě tu wifi.
Prošel bych celý okruh a vyházel bych postupně všechno ze zásuvek. Předpokládám, že na zásuvkový okruh nepřipojil nic jinýho -jako je třeba ve zvyku kuchyňský okruh, kde se zapojují různý svítidla pod linku.
Zaměř se na cokoliv, co jde dálkově ovládat a co operuje ze streamem z internetu:
-Internetová rádia (Hama, SilverCrest, Tchibo...)
-LED osvětlení, co jde ovládat aplikací v telefonu.
-robotický vysavače
-síťová úložiště
-Androidní, nebo jiné set top boxy
-wifi kamery...
Prověř kohokoliv z domácnosti, zda něco takovýho nepoužívá..
Kdyby to bylo nějaké zařízení poskytovatele elektřiny, nešlo by to vypnout jinak, než hlavním jističem, nebo speciálním jističem pod plombou (jako je třeba HDO)
- Artaban001
Do jedné ze zásuvek která je 100% součásti "šetřenýho" okruhu připojíš vysílač a příjímačem jdeš podél zdi. Okruh musí být vypnutý jističem.
Místo soupravy můžeš použít jako vysílač svítidlo z elektronickým transformátorem, nebo úsporku.
Svítidlo taktéž zapojíš do zásuvky, která je 100% součástí okruhu. necháš jej svítit a vše ostatní vypneš. Kapesním tranzistorákem nastaveným v pásmu SV, nebo DV (neboli AM) procházíš podél zdí.
Sundáš dekle ze všech zásuvek v okruhu a koukni, který mají zdvojený přívody - okruh je veden většinou tak, že jistič napájí první zásuvku, na kterou je zapojena druhá zásuvka a na tu třetí a td. Poslední zásuvka je s jednoduchýma přívodama (nemá odvod). Pokud takovou zásuvku v okruhu nenajdeš, máš na zásuvkový obvod napojený ještě něco dodatečně (viz ta kuchyňská linka a její světlo). Pokud máš v okruhu samý zásuvky s jednoduchýma přívodama, máš hlavní vedení v krabicích a z těch jsou vyvedený jednotlivý zásuvky (což se podle mě moc nedělá).
všechny zásuvky si projdi a směrem od jističe začni rozpojovat třeba fázi. Sleduj změnu stavu a pokud žádná nenastane, dráty připoj, situaci si zaznamenej a pokračuj dál. Postupuj systematicky a přitom si můžeš zrovna pozdotahovat šroubový spoje - dej si ale pozor na úraz. Můžeš si přizvat na pomoc někoho, kdo Ti bude vypínat a zapínat jistič. Pokud to budeš dělat pod proudem, tak si můžeš všimnout, zda drát při připojení "prskne", nebo ne - Tohle ať raději dělá elektrikář. Mám strach, že bych generátor wifi nenašel. A nevím, zda existuje router, který při strátě napájení aktivuje baterii a ještě jinou wifi síť.
- Artaban001
U mě jsou to webrádia, fotoaparát, Mobilní telefon - i ten tlačítkový (Nokia 800 Tough), multimediální přehrávač.
Jak jsem psal - kdyby byla wifi součásti nějakého zařízení odběrného podniku, byla by určitě běžně nevypnutelná. Plynoměr a nebo vodoměr by snad z wifi nemontovali..
Co kabelovka a její "koncové zařízení"? - máš tam něco takovýho?
PS: v době, kdy jsem býval na internetu přes DSL modem, ten vysílal 2 wifiny. Jednu šlo nastavit a tu druhou ne. Ta měla být údajně kvůli IP TV zařízení. Kdo se uměl rýpat v nastavení modemu (uživatelsky podle manuálu) tak se dala tahle sekundární wifi vypnout - od kohosi jsem slyšel, že heslo pro vlez do ní bylo možno zjistit podle výrobního čísla. Název wifi byl něco ve stylu "VoIP", nebo "SSID01". Ovšem byly viditelný - na rozdíl od té jeho "tajné"
- tomasjedno