Paging

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MiraSt

Paging

#1 Příspěvek od MiraSt »

(MIC1 - nesymetrický s funkcí paging..... Prosím o vysvětlení této funkce na mikrofonním vstupu zesilovače. Děkuju.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
samec

#2 Příspěvek od samec »

Paging v zmysle public adress, čo nevyjadruje technický či fyzikálný princíp, ale sociálno informačný charakter danej časti systému, ktorou je v tomto prípade mikrofón.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

To je aky jazyk?

Paging mikrofon sluzi na vyhlasovanie oznamov - typicky je so stojanom a tlacidlom. Obsluha stlaci tlacidlo, tym sa zapne mikrofon a vypnu ostatne vstupy (hudba) a povie oznam.
MiraSt

#4 Příspěvek od MiraSt »

Vyčetl jsem to ze stránek kde onen zesilovač nabízejí. Až ho budu mít na stole tak budu chytřejší. Pak to tady doplním pokud to ještě bude třeba. Ptám se proto, že jsem o takové mikrofonní funkci ještě neslyšel. Teď jsem se podíval na zadní stranu toho zesáku a asi to bude ono. Je tam točítko "mute" a to bude ono zeslabení auxu(asi) při zapnutí mikrofonu nebo po promluvení do něj.
Přílohy
u_150928_BW1120rear1_104048.jpg
u_150928_BW1120rear1_104048.jpg
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
samec

#5 Příspěvek od samec »

https://en.wikipedia.org/wiki/Public_address_system

Si si vôbec vedomý, aký zosilňovač kupuješ? Mono, s výstupom na 100V, PA? Či to chceš na karaoke?
MiraSt

#6 Příspěvek od MiraSt »

Vím. Na fotbal.
ok1hga

#7 Příspěvek od ok1hga »

MiraSt píše:Ptám se proto, že jsem o takové mikrofonní funkci ještě neslyšel.

je to dost běžná funkce u rozhlasových ústředen a je to i na starších CB radiostanicích . . .
Přílohy
ALLAMAT295.JPG
ALLAMAT295.JPG
albrecht4200.jpg
albrecht4200.jpg
ZVUK2000

#8 Příspěvek od ZVUK2000 »

U ústředen zesilovačů se tomu správně říká PRIORITA. To MUTE není tlačítko ale trimr. Záleží v jaké je poloze. Buď při mluvení muzika ztichne úplně nebo jen částečně až po polohu kde hraje muzika i mluvené slovo.
MiraSt

#9 Příspěvek od MiraSt »

No už jsem se s tím setkal, ale nevěděl jsem, že se to tak jmenuje. Vím, že je tam trimr na nastavení účinnosti.
U CB to má ale jiný význam pokud se nepletu. U mojí to není. Albrecht to má?
Přílohy
Fotografie-0508.jpg
Fotografie-0508.jpg
ZVUK2000

#10 Příspěvek od ZVUK2000 »

Při použití tohoto vstupu se musí dát bacha na kvalitu mikrofonního kabelu jeho délky, způsobu vedení. A mikrofon musí mít funkci že po jeho vypnutí se zkratuje vedení. Jinak sebemenší rušení na vedení by způsobovalo kolísání hlasitosti hudby (aktivovalo by to tu PRIORITU) a "závadu" by provozovatel hledal v zesilovači :D
MiraSt

#11 Příspěvek od MiraSt »

Jo,jo. Délka bude asi metr a bude tam zapojený mikroport. Takže díky za vysvětlení. Celé to bude ozvučovat stadion. Jako náhrada za AUA 230.
ZVUK2000

#12 Příspěvek od ZVUK2000 »

Za ty peníze to není zase takový šrot. Žádný zes ve třídě D, žádný pulsní zdroj. Poctivé TOROIDY, zesilovač analogový. Osazení klasické a ne SMD. Takže ústředna opravitelná i za 20let :)
Tady je ta samá , jen s vyšším výkonem.
Přílohy
středna.jpg
středna.jpg
ok1hga

#13 Příspěvek od ok1hga »

MiraSt píše:U CB to má ale jiný význam pokud se nepletu. U mojí to není. Albrecht to má?

jistě, že to ten Albrecht má, jinak bych sem ten obrázek nedal.
U té tvojí to není, protože stanice DNT to nemívaly, myslím že ani jedna . . .
Kamioňáci to používali tak, že si na střechu namontovali amplionek a po přepnutí na "PA" mohli pokřikovat na holky u silnice . . .
MiraSt

#14 Příspěvek od MiraSt »

K tomu zesáku.... Nepotřebuju žádný velký výkon. Min 100W. Pojede to jenom po dobu zápasu a vybuzené jenom na hudbu a hlášení. Jinak to bude vypnuté.
K tomu sibíčku... No to už měly Formely! :D Já tu svoji mám už přes dvacet let. Mel jsem i na škodovce CB 407 a super. Anténa byla přišroubovaná na kapotě motoru a dosah přes třicet km!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“