Výrobce náhradních dílů QUARO.

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MiraSt

#16 Příspěvek od MiraSt »

EKKAR píše:sjížděl jakejsi dvoukilákovej kopec.
Z toho jsem to vydedukoval. A jak se dají normálně uvařit brzdy?
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
EKKAR

#17 Příspěvek od EKKAR »

MiraSt píše:
EKKAR píše:sjížděl jakejsi dvoukilákovej kopec.
Z toho jsem to vydedukoval. A jak se dají normálně uvařit brzdy?
U Starline jednoduše - stačí párkrát po sobě prudčejc zabrzdit třeba v prudších serpentýnách. Nemají tak dobrej odvod tepla do brzdiče, protože mají tenčí ten základnovej plech, kterej je pro desky nejdůležitější jako přenosovej element jak v jednom směru pro přítlačnou sílu, tak směrem opačným pro teplo - a prostě začnou vadnout dřív. Vím o člověku, kterej po absolvování cesty, při který musel spěchat a absolvoval i tenhle úsek, tak přestože do tý doby prej taky nic jinýho než Starline na svý auto nekupoval, dva dny potom jel do servisu a nechal si desky vyměnit, i když je předtím měl jen několik dní čerstvě měněný - a už nechce o Starline ani slyšet ... Ten úsek má v průměru o maličko menší, než 5% klesání, ale je to z větší části trať závodu do vrchu "Ústecká 21", takže krpálek výživnej. A "asi ho něco vylekalo" ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MiraSt

#18 Příspěvek od MiraSt »

Ale o tom to je. Pokud člověk jede jak Lacko na Mosteckým okruhu tak se nedivím. Taky když člověk stojí z kopce na brzdě místo toho aby dal třeba dvojku a držel to na motoru. Proto se tak "naivně" ptám. Obecně mám více takových podobných otázek ohledně aut v jiných vláknech. Taky bych se mohl zeptat jak se dá "uvařit" brzdová kapalina, ale to bych už chtěl příliš. Já s oblibou reaguju na novináře kteří takové katastrofické scénaře píší a pak se všeobecně ptám kdo má jakou zkušenost. S čímkoliv co se týká aut a jejich chování v provozu. Ono to totiž někdy popírá zákony fyziky, a pak se ozvu.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
pepik9

#19 Příspěvek od pepik9 »

Předloni jsem si objednal kotouče i destičky od Bosche. Kotouče Made in China, destičky Made in Poland. Provedení slušný, jen jsem zapoměl, že když jsem auto kupoval, sami mi původní destičky Bosch vepředu vyměnili, protože pískaly. (Auto najelo 25 tis km u Citroena jako služební). Po tech letech se na pískání nic nezměnilo.
robo

#20 Příspěvek od robo »

Vsadil jsem na kotouče Valeo. Jsem zvědav co bude na krabici a hlavně aby byli vhodné pro mé auto. Pro jistotu jsem vzal opravnou sadu pro třmen.
PixelOrgy

#21 Příspěvek od PixelOrgy »

Na brzdy se me taky osvedcila kombinace brembo/textar, docela to i vydrzi.

Nemate nekdo zkusenost s chinskou znackou GSP? Potrebuju komplet poloosu a bohuzel nikde nic jinyho na sklade nemaji. Autorizak umi sehnat original z D , ale uplne nevi kdy by byla, a za dost prehnanou cenu.
To GSP je ale podezrele levny (2400kc). Takze zkusit rejzi, nebo vzit original a pockat?
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Srát na rejži ... už toho myslím pokurwili dost včetně týhle pandemie, na co jim ještě dál podporovat jejich šmejdování?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“