Baterie do dětské tříkolky
Moderátor: Moderátoři
- vasekpetr1
Baterie do dětské tříkolky
- vasekpetr1
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Dal jsem jim to se slovy, že tady mají další hračku na rozbití. Načež přišel můj kluk a ulomil tomu obě řídítka... Tak jsem si jen vzpomněl, jak jsem za mlada rozebral budík. Taky jsem ho měl původně na hraní.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Artaban001
- Artaban001
Pokud máte doma 7.5V zdroj, je optimální pro nabíjení 6V olověných AKU. Až vaše děcka vozítko omrzí, můžete napáječ použít jinde.
Pohon vozítek je stejně jen obyčejný jednorázový DC motorek přes pár ozubených kol. Využívá toho i při brždění, kdy děcko sundá nohu z pedálu a převodovka to ubrzdí při té nízké rychlosti. To, že to není schopný vyjet prudší kopec bych spíš bral jako výhodu. Cestu z kopce mu musíte stejně jakkoliv (legálně) znemožnit - zábranou, nebo případným zabavením vozítka, páč to snad ani brzdy nemá..
- vasekpetr1
- vasekpetr1
Ta pomalá rychlost se navíc chová jako diferenciál. Jednoduché řešení s relé a poměrně robustní.
Má to taky nějaké přepínání? Ten motorek sem kolegovi bral z ebay. Moožná bys ho našel i v nějaké levné akuvrtačce
- Artaban001
- vasekpetr1
Kvicala_r píše:U těch autíček jsou motorky dva. Na pomalou rychlost jsou zapojeny do serie, na vyšší rychlost paralelně..
Tady jsou ty dva motorky natvrdo ve svorkovnici do paralelu a pedál jen sepne a rozepne, žádná regulace rozjezdu. Rozhodil jsem sítě, uvidím, jestli Eman z Elniky něco nenajde i u nás
Jinak to objednám z Ebay, ale to zase bude trvat