Družice
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Rakety a kosmodromy mám taky, neboj - a to srovnání Argusu a RD-107 tam opravdu vychází
Ekkare, ty jseš nějakej velkej rusofil, či co? Zajímavý je, že se nezmiňuješ o vyloženě do puntíku pajcnutejch věcech, třeba ta IBM360, Fat Mann a pod. který jsou vyloženě prokazatelný.
Taky jsem slyšel o hromadě opajcovaný německý, americký a japonský optiky ale to není moje parketa.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR píše:A.S.Popov jako první elmag vlny záměrně detekoval a dokázal využít k "hlásiči bouřek". Ale Guglielmo Marconi byl první, kdo je dokázal využít k aktivní komunikaci - i když ještě před ním dostal patent na bezdrátovou komunikaci Nikola Tesla.
řekl bych, že první "detektor" odzkoušel už starý Galvani . . .
. . . ve druhé polovině 18. století.
tento obrázek byl publikován v roce 1791
Vláďo, on to možná udělal, ale nepopsal žádnou souvislost s elektromagnetismem a podobnýma vědama - dyk i galvanickej článek jakožto projev elektrochemie popisoval jako "zvířecí elektřinu" - zatímco ti pozdější už aspoň věděli, že jde o druh projevu průchodu elektrickýho náboje danýho nějakým vnějším podnětem ...
Neměl už v té době Tesla to své dálkové ovládání? https://www.pbs.org/tesla/ins/lab_remotec.htmlEKKAR píše:A.S.Popov jako první elmag vlny záměrně detekoval a dokázal využít k "hlásiči bouřek".
a v jedné povídce málo disciplinovaná posádka staré vyřazené lodi loví vesmírné vraky s cílem dopravit je na Zem coby vsázku do hutnickejch pecí (ekonomickou bilanci toho byznysu si těžko představím ale budiž) taky vidinu nezaměstnanosti až rutinní činnosti, práce ovládnou humanoidní roboti (zatím nehrozí Pepa z Dolních Kotěhůlek je a dlouho bude mnohokrát levnější)