Hledám bastlíře, co umí udělat solar. nabíječ na elektrokolo

Jestliže poptáváte nebo hledáte osobu(y) k vyřešení nějakého problému, popř. nabízíte SERIÓZNÍ zaměstnání související s elektronikou.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
HotBull13

Hledám bastlíře, co umí udělat solar. nabíječ na elektrokolo

#1 Příspěvek od HotBull13 »

Hledám někoho, kdo by uměl sestavit a namontovat na střechu přívěsného vozíku za kolo solární nabíječku (jedna baterka zapojena a táhne kolo, druhá se během dne za jízdy nabíjí ze slunce). Baterka je Li-Ion 36V 13,4Ah 500Wh. Plocha střechy přívěsu má tvar obráceného písmene U, obdobný přívěs najdete zde https://www.youtube.com/watch?v=DKie4N2xhF0
Potřebuji najít řešení proveditelné, cenově dostupné, funkční, bezpečné a taky lehké. Momentálně mám zaparkováno v Benešově, je možné převést vozík do Prahy a okolí. Našel jsem jeden článek, kde to borec v roce 2011 vyřešil a odzkoušel ( https://travelbikesandstuff.wordpress.c ... ler-build/ ), ale už by na trhu mohli být novější součástky a taky si na to fakt netroufnu. Tak kdyby si někdo věděl rady, ozvěte se mi.
A.
Přílohy
just-home microoffice3.jpg
na tento vozík bych chtěl umístit FP
(197.26 KiB) Staženo 197 x
Naposledy upravil(a) HotBull13 dne 24 dub 2020, 20:48, celkem upraveno 1 x.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Proč se schováváš za noname nick z kategorie automatů na spam a nenapíšeš rovnou, co děláš, když už se tím tak chlubíte? Není v tom nic osobního, jen to po "kontrole" působí divně.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Kremik

#3 Příspěvek od Kremik »

Proč nenabíjíš přímo tu, na kterou jezdíš? Bylo by to výhodnější. Přebytek, když stojíš, provozní baterie je nabita a svítí slunce by šel do baterie záložní. A i to je zbytečné. Baterky bych zapojil paralelně a nabíjel je současně.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Je to jednoduchej výpočet. Vyjdeš z požadovaný doby nabíjení. Pokud potřebuješ nabít 13,4Ah, vzhledem k účinnosti na to spotřebuješ cca 1,4x víc - neboli zhruba 18.75Ah. Při 36V baterii musíš k jejímu dobíjení mít napětí v řádu cca 40V. Aby se ti baterka nabila za 10 hodin, při tomhle napětí potřebuješ mít k dispozici AŽ 2A - když bude proud menší, prodlouží se v příslušným poměru i doba nabíjení. No a z toho si spočítej, jak velkej musíš koupit panel, aby ti při 40V dal až 2A proudu neboli 80W - pro ideální úhel vůči slunečnímu záření se uvažuje o zářivým výkonu 1kW/m², ve všech ostatních případech je dosažitelný ozáření menší - no a krát transformační účinnost těch článků a pak už je jen na tobě jestli koupíš monokrystalický nebo amorfní, tvrdý nebo ohebný, čínský nebo značkový ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
elnovy
Doporučuje se dohled statného moderátora
#5 Příspěvek od elnovy »

Ahoj sem ti poslal soukromou zprávu .
Přeji hezký den všem !!!
Můj e-mail: elnovy@email.cz
Povolání: Vývoj elektroniky+DPS
Zájmy: Programování C++ ,assembler
Odpovědět

Zpět na „Poptávka služeb, nabídky zaměstnání“