Meanwell LDD 700H a Arduino

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
misocko

#16 Příspěvek od misocko »

spoj uz konecne dokopy riadiaci pin toho obvodu s minusom toho obvodu nech veis ci to zhasne uplne !!
potom ries arduino a zemnenie a skop...
to s tymi 3 sroubami pre 3 LED čipy je finalne riesenie alebo to planujes prisroubovat poriadne? - takto je to skor pre zabavu ako prenos tepla.
kulda

#17 Příspěvek od kulda »

masar píše:I na kostru? :wink:
p.s. Nevím, co to je vlastně za materiál. Jako dřevo to nevypadá...

Na kostru to nebylo :lol:
kulda

#18 Příspěvek od kulda »

misocko píše:spoj uz konecne dokopy riadiaci pin toho obvodu s minusom ....

Spojil jsem, furt stejný. Ty čipy jsou nalepené pastou, šrouby jsou jen pro jistotu.
masar

#19 Příspěvek od masar »

No to jsem se toho dozvěděl :D
misocko

#20 Příspěvek od misocko »

no vidis, ked uzemnic riadiaci pin (spojis ho s minusovym vstupom) a LED furt svietia , ako toto chces vyriesit arduinom?
problem je v moduloch , mozno skutocne musis zatazit vystup odporom, osciloskop by pomohol.
kulda

#21 Příspěvek od kulda »

Pomohl, bohužel neznám nikoho v mém okolí. Každopádně je taky řešení se na to vykašlat a nechat to být. Opravdu jen lehce fosforeskují. Pokud to nechám tak jak to je, má to vliv na životnost čipů?
masar

#22 Příspěvek od masar »

Jak už jsem psal, vidím to na nežádoucí kapacitní vazby. Je tam mnoho impulzních měničů (4), jejichž výstupy zřejmě nejsou galvanicky odděleny a přívody k LEDkám jsou ve "svazcích"...
:wink:
kulda

#23 Příspěvek od kulda »

masar píše:Jak už jsem psal, vidím to na nežádoucí kapacitní vazby. Je tam mnoho impulzních měničů (4), jejichž výstupy zřejmě nejsou galvanicky odděleny a přívody k LEDkám jsou ve "svazcích"...
:wink:

Nejspíš asi jo. Bude to mít vliv na životnost čipů že to lehce žhaví? V podstatě bych si toho ani nevšiml, kdybych to nad akvárium nemontoval v noci.
misocko

#24 Příspěvek od misocko »

hned v prvom prispevku si mohol napisat ze ti ide iba o zivotnost tych LED , mohli sme to uzavriet
neviem presne ako maš tie čipy prilepene , ale rozhodne si myslim ze skor odrovna to ako ich mas prilepene , ako to ako fosforeskuju (tie moderne čipy svietia uz pri zanedbatelnych prudoch, niekedy len ich časť, a rozhodne ich to nepolozi)
kulda

#25 Příspěvek od kulda »

Prilepene jsou epoxidovou priskyrici, která je na krajích na středu je teplovodiva pasta. Tak prevsim mi šlo o to aby to nesvitilo, bohužel se to asi nevyřeší jestli že se mi tam něco indukuje. Jinak poznatek že jsem si všiml že 1 v řadě fosforeskuji nejvíce a 4 už skoro vůbec. Možná zkusit dát do série před led ještě kremikovou diodu?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“