ja som nahodil svorky z najkeho prudoveho chranica, je to sice trosku neprakticke pri vymene hrotu (nemam tie svorky nijako pripevnene k pajke) ale prechod prudu je skoro dokonaly
mosazné šroubky jsem použil ponivač jsou měkčí než ocel nerezka chrom-nikl
a dotažením smyčky nestrhnou závit v měkkých měděných šínách trafopájky,
neštěstí pak hotové...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Ta páječka nebude používaná nějak často. Pásky by měly snést 100°C. Až se rozpadnou, tak je něčím nahradím. Šlo by to asi omotat teflonovou páskou (pro instalatéry), pak dát pár závitů drátku a propájet.
Poté, co se mně přepálilo fungl nové očko z 2,5mm² Cu drátu po vypájení hnízda vývodů z PC zdroje a po špatných zkušenostech s věčnými hroty ze železa, jsem vyzkoušel viz obr. Funguje to překvapivě dobře, tak se dělím
ano, v školke som to riešil aj tak inac da sa prepalenym hrotom odpajkovavat suciastky hlavne ked je tam vela cinu, opres oba odpalene kusky hrotu o ten cin , a prud nim prechadzajuci ho pekne roztavi.
Proč v nouzi, regulérně to funguje, konec si můžete kleštěmi vytvarovat do libovolného tvaru. Nepřepaluje to cín jako normáločko a má to mnohem větší tepelnou kapacitu než železné očko.