HP Spectre Pro 13 - bateria po roku nafuknuta
Moderátor: Moderátoři
Docela mě překvapilo jak se "rozpumpovaly", při burn testu proudem 5A dávají 1,7Ah, což je při takovým stáří a stavu ve kterým byly uchovávaný docela zázrak.
Tyhle 5 mm LiIon plochý "krabičky" mají taky RC soupravy Graupner Hoot. Všechny (3ks) co mi přišly na stůl těsně po záruce nafouknutý jako sfiňa že až posuvnej kryt nešel zastrčit. Vnitřní odpor příšernej, při zatížení vysílačem pokles napětí na článku kolem 0,6V. Navíc je v nich nějaká de bilní elektronika, která při velkým poklesu napětí baterie už nikdy nepřipojí baterku na vývod pro nabití. Naštěstí se místo nich vejde podobná kapacita povařená z 18650 bez elektronických vopičáren, jen nabíječka 0,8A poštelovaná na maximální napětí 4,15V. Vysílač kvičí při nejnižším povoleným napětí a je na uživateli ať si to dá včas nabít, jinak se po dalším poklesu napětí vysílač vypne.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
warp píše:S bateriemi z Číny mám bohužel špatné zkušenosti - i údajně od dobrých prodejců, většina jsou "fake" - hlavně kapacitou (18650, AA/AAA Ni-Mh, mobilové). I ty notebookové moc dlouho nevydrží, případně se špatně hlásí. Jedinou výhodou je cca třetinová cena proti Česku. ALE ... jestli se to vyplatí. Možná když potřebuju zařízení prodat a baterka je špatná, tak tam čínská cca rok vydrží.
Ani jedna z tych baterii nie je cinska. Teda cinske su vsetky, ale prva bola original HP, druha tusim Cameron Sino a teraz 2-Power.