chyba v programu ?

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pjarda

#16 Příspěvek od pjarda »

atta píše:Muže mi někdo říct proč nefunguje u tohoto programu smyčka -Má stisknutím tlačítka svítit ledka a zůstat svítit,ale ona po chvilce zhasne.Jsem začátečník a po asi 4denním studiu se mi naskytl tento "problém." :lol: Díky
org 000
;*****************************************
movlw 0fh
tris 5
movlw 00h
tris 6
movlw 0ffh
movwf 06h
loop movf 05h,1
btfsc 03h,2
goto loop
smycka movlw 000h
movwf 06h
goto smycka
end

Jak je to z přerušením máš ho zakázané či nikoliv. Podle popisu to vypadá jako přerušení vyvolané přetečením vnitřního časovače. V úvodní inicializaci PICu je potřeba zakázat veškerá přerušení, taky jsem se z něčím podobným potýkal. V aplikaci měl zústat výstup zapnutý až do dalšího povelu a on nečekaně padal. Po zakázání přerušení vše začalo fungovat OK. :pc:
Chenzee

#17 Příspěvek od Chenzee »

Nevím, co je to knížka od Vacka, ale já jsem začínal s "Moderní Učebnicí programování PIC1 a 2 ", "Učebnice programování" a mohu říci, že v každé knize byl daný problém popsaný trochu jinak a dohromady jsem tyto základy jako rozsvícení LED na portu krásně pochopil. Vřele doporučuji. Ten první díl učebnice programování mám naskenovanej v PC, takže mohu ... :wink: Jinak MPlab jsem taky používal 4.12 a poté, co jsem přešel na 7.5 jsem chvilku tápal, ale nyní bych neměnil. V podstatě je vše stejné, akorát umístěné v jiném menu-akorát simulace je věrohodnější :wink: . Jinak ten program na LED - může být problém s CONFIG word a nebo se zákmitem tlačítka, s tím se setkávám při programování pořád. (mám tlačítko, které zakmitává snad půl sekundy, asi nějakej Honkong, takže pozor na to 8O ) A také pozor, na správné umístění návěstí a příkazů v řádku.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“