Pár motorů. Co s nimi?
Moderátor: Moderátoři
Pár motorů. Co s nimi?
Díky předem.
Fotky zde: https://drive.google.com/open?id=1QtVwO ... dLukXTkhQD
A kutilmile - nelituju tě
- elektrosvit
Já bych se tedy neodvážil je zapojovat do sítě.
Pokud je budeš chtít vyhodit, vzpomněl jsem si, nedávno nám plynař instaloval nový sporák, starý jsme nechali odvézt od prodejny co jsme tam koupili nový co s ním taky. Plynař poznamenal, když si zákazník nechá odvézt sporák od něj, tak si dá práci, rozebere ho a do sběru dá extra železné části a extra části z barevných kovů, že na tom vydělá víc, než kdyby tam dal celý sporák. Možná by stálo za zvážení, jestli ty motory nerozebrat a neprodat zvlášť měděné vinutí.
- elektrosvit
Na šedém motorku MEZ vidím 220/110 V, 0,5/1 A. Z toho se sekačka udělat nedá.
konosuke píše:barterové obchody se vrácejí: vyměním za...něco
To má hlavně rád finančák. Protože ty věnuješ sousedovi pytel kukuřice, o který řekneš že byla 4. jakost, kilo za 0,20 a on tobě metr prken, o kterých řekne že byly nahnilý popraskaný, cena 10,-/m3.
tedy čekám že bartery Andrej kuní ksicht brzo zakáže.
ty motory můžou mít překvapivě lepší ložiska a delší perspektnivu než nějakej zmutovanej Siemens do číny s hliníkovým slabě poměděným vinutím. Kuchal by je jen barbar nebo cikán (což je defato totéž).
Yarda1 píše:Já bych se neodvážil je zapojovat do sítě.
Po změření a kontrole stavu ještě můžou sloužit. Dodnes provozuju předválečný motor na soustruhu, který byl ve výrobě a pak ještě roky na údržbě, 1968 vyřazen do šrotu. Bronzová ložiska jsou původní. Izolační stav je sice nevyhovující (cca 170 kΩ za studena), ale chránič drží.