Pro zahrádkáře - likvidace bršlice
Moderátor: Moderátoři
Pro zahrádkáře - likvidace bršlice
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na brambory srali úplně a měli větší než my
Dyť to se přeci říkalo už před stoletím - čím blbější sedlák, tím větší brambory..
- monterjirka
Požíváme dlouhodobě a opravdu zdraví velmi prospěšná.
Vždy po "vepříkovi" si dám dávku
https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/byliny/973-brslice-kozi-noha-ucinky-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti-pro-zdravi
Uvádějí na konci, že nesnáší fazole
Jj - ale nasaď si brambory do malinCeleron píše:Brambory ji prý vyhubí taky. Jenže jak eliminovat rozlejzání od souseda? A navíc, nechci přijít o svý maliny.
Jako kluk jsem musel denně najít, natrhat a donést domů koš kerháku pro králíky. Ti se po něm mohli utlouct - ale že bych to měl žrát i já . . . noPokud nechcete používat chemii a potřebujete se zbavit bršlice na velké ploše či záhonu, vysaďte tam brambory. Počítejte však s tím, že jejich výsadba musí být hustá a opakovaná po dobu dvou až tří let. Hustá bramborová výsadba zamezí bršlici přístup ke světlu, a tím oslabí její růst. Bršlici můžete likvidovat i rozprostřením černé fólie na celé ploše záhonu.
Ale zápolím s ním (na všech tří) mých zahrádkách doteď. Když nechci použít chemii, nezbývá než plít, ale to nesmí zůstat v zemi ani 2cm kořene, jinak (i z toho kousku) roste vesele dál
To dreambox - Kontroloval sis svůj odkaz?
Error: Failed to start application: Error starting the session.
Po nich se taky mohli porvat, slepice taky.
Psáno s malejma aby to MetalGodovi vyhovovalo.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nejsem si tím jistý na 100%, ale myslím, že plevele namísto jídla, nepoužívali ani Němci v koncentrákách.
Nemám ve zvyku nalévat si do půdy zahrady herbicidy, takže tady je jediným a konečným herbicidem motyka a rýč.
Máme to taky v malinách, skoro každoročně, protože to prolejzá od sousedů, co mají nějakou bršlicu v paži. Maliny jim tam rostou i tak..
Jó chodníky a šrůcha, to je jiná. S tou jsem se jeden rok vypořádal - druhý rok mi to na chodník vesele nafučelo od sousedů, co mají nějaký chodník a fugy mezi dlaždicemi v paži..