Přináším závěrečné informace. Je to dlouhý, líp to neumim

Nejsem přítel rychlých řešení, takže se snažím být co nejjednoznačnější.
------------------------
Tak to tedy zkusím - bylo to peklo
Výsledek je tak nějak uspokojivý, ale žádnej šlágr.
Kde jsem před tím přestal - jo, asi čištěním karburátoru. Žádné svinstvo tam nebylo, ale jak člověk sáhne do něčeho starýho, už se to sype.
Takže pak nám z karburátoru - jak se to jen řekne slušně - jo - "chcal" benzín. Protože je hodně vzlínavý, v místech, s přístupem jak k penězům, se blbě objevuje, kde přesně to je, navíc když tam ani není vidět.
Vyměnili jsme hadičku, chcal. Tak jsem volal do Hondy a po čmuchání po typu (& výrobní číslo motoru a pak i karburátoru!!!) se povedlo objednat přetěsňovací sadu.
Karburátoru jsem vše vyměnil (pod "O"kroužky už byla hliníková koroze, takovej ten šedo-cihlový prášek), hadičce doplnil dobrou sponu, nalili trošku 98okt benzínu (brácha ho dává do sekačky - ten vodnatí jen pramálo!).
Vzal jsem měřáky a topidýlka (zas ty dvě 2kW s fofrníkem). A dloubli jsme ho.
-----------
První zkoušení proběhlo docela fajn, ale pak mi, mrcha jedna, zas zdechnul. To mi nakrklo, tak čučím do nádrže a ona je násoska asi 2cm nade dnem, takže už to taktak bralo vzduch (před tím, když to chcípalo před karburátorovým zásahem, jsme měli přes půlku nádrže).
Dolil jsem mu, zapojil zátěže a měřáky.
Dloubnul a měřil.
No, výsledek je takový uspokojivý, maximálně snad i dobrý. Chvalitebný ani omylem!
Na to, že centrála má mít deklarovaných 4,3kVA (při činné zátěži - jako že topidýlka samozřejmě jsou - tedy usuzuji 4,3kW - cosφ=1) a při 4kW se už odbudí, nic moc. Jó, taky jsem zkoušel při zátěži 3kW (tedy mé vyzkoušené maximální únosné) - přidat další 4µF ke 35µF, které tam mám teď už nastálo, ale výstupní napětí spíš kleslo.
Napadá mi, že je to konstruované spíš na induktivní zátěže (sbíječky, čerpadla, aj. stav. mašinky), ale to by přeci mělo být, kurňa, ještě horší, ne? Navíc dnešní třeba svářečka se spínaným zdrojem? No tak ta by šla asi kukat!
No posuďte sami, viz příloha.
Nakonec jsem zkoušel i trošku ladit pracovní otáčky (zajíc), ale to nikam nevede. Naprázdno pak napětí stoupá snad až ke 255V (při 54Hz) a to už je na figu, při 3kW je tam těch 143V. Je to holt měkkej zdroj.
---------------------
Při konsultaci v autorizovaném servisu, Honda Lahovice - kde jsem byl pro tu přetěsňovací sadu do karburátoru - (pan šéf byl naprosto skvělý; pochopil, že opravdu nemluví s blbcem, když jsem se ho na úvod správně zeptal, zda "tento šroubek je bohatost směsi, co?") mi nedokázal nic moc poradit, ale varoval mi - zkoušet přehazovat táhlo od regulátoru otáček do té druhé dírky. Stejně je lepší regulace otáček k prdu (vyzkoušeno!). Bohatost směsi nic nedělá, vracím to do předepsaného továrního nastavení.
Holt se musíme spokojit s tím, co je. Agregát nám tu pro případ blackoutu zbude (vracení pův. majiteli už je teď paseé), takže vlastně "na doma dobrý"

Kdyby se něco takového opravdu stalo, musíme topit pevnými, na oběhová čerpadla, ledničky a compy to pro dva domy musí stačit. Prát prádlo a nádobí holt smůla.
A dokonce možná, že úplně stejně dobrý, jako když sjel z pásu, protože takhle to má vlastně být.
Uzavřu to - chlapi díky,
díky,
DÍKY !
Ale kdyby vás přeci jen něco napadlo, sem s tím. Mě už došla invence (a málem už i chuť)