EET od dnešního dne nebo odklad...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

A kdybych proseděl v hospodě co soused malíř-natěrač , tak už bych byl nejspíše na umělé . Jenomže musím ke kapitalistovi mu vydělat na bytí a on mne kontroluje , abych neměl zbytkáč ....
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Jo a já jsem ten , kdo ti nyní vydělává na důchod , ne OSVČ . To si uvědom .
Crifodo

#18 Příspěvek od Crifodo »

BOBOBO píše:musím ke kapitalistovi mu vydělat na bytí.

Musel jsi do práce za bolševika, dneska nemusíš.
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

I Ty Brute ? Ve svátek ? Jako , že bys mne jako prduch živil ? Taky jedna z dobrých věcí co chybí .
Crifodo

#20 Příspěvek od Crifodo »

Za bolševika jsi musel mít razítko zaměstnavatele (většinou za pár šprdlíků), málokdo měl tzv. svobodné zaměstnání, a naopak jsi nesměl soukromničit.
Po 1990 jsi nemusel prodávat svoji práci zaměstnavateli, dokonce jsi nemusel nic, a nějakou dobu jsi mohl relativně svobodně žít jako OSVČ.
Poslední roky se to k tomu bolševikovi zase vrací.
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Prostě lžeš . Ano přišel jsem k tomu jako slepý k houslím , ale měl jsem ičo asi od roku 77 . Sám nwm přesně , jelikož jsem o tom ani nevěděl . Byl jsem členem střeleckého kroužku a vedoucí potřeboval udělat elektroniku pro střelnici s pohyblivými terči . Zeptal se mne , zda to udělám . No tak jsem mu to vyrobil a on mi potom přinesl pár stokorun . Jeho neteř dokonce střílela před pár lety na OH a měla výsledky . :lol: No na to jsem zapomněl a dělal práci do kapsy . Po předání moci jsem si šel zařídit živnosťák a tam mi slavnostně sdělili , že ičo dávno mám . Tož tak . Tak ho mám dodnes . Byl jsem spící živnostník !
Crifodo

#22 Příspěvek od Crifodo »

Abych se přiznal, víceméně tomu nerozumím, nejspíš jsme žili každý v jiným království.
BOBOBO

#23 Příspěvek od BOBOBO »

Myslím , že jsi žil městem a ne prací . U nás na vsi to bylo jinak . Na tom není čemu nerozumnět . Aniž bych to chtěl , tak mi ten maník , aby to asi neplatil ze svého vyřídil tehdá živnosťák a na ten mi to zaplatil . Měl moje údaje z členství v klubu . Byl nejspíš bolševik , ale to je šumák . Nakonec v životě mi , antikomunistovi , posluchači FE , opravovateli lampradií na poslech FE pro celou vesnici , v životě reálně pomohli jen dva cizí lidi a shodou okoloností komunisti . Já nezapomínám .
Crifodo

#24 Příspěvek od Crifodo »

BOBOBO píše:Myslím , že jsi žil městem a ne prací .

Nevím jestli nemám nějaký intelektový minimum, ale téhle větě už vůbec nerozumím.
Já jsem psal o tom, že bolševik měl pro mě zaškatulkovanou práci za jistou leč směšnou mzdu, krátká doba relativní svobody přinesla určité zlepšení a poměrně příznivé zdanění a dneska je OSVČ pronásledovaná a kriminalizovaná skupina. To je vše.
BOBOBO

#25 Příspěvek od BOBOBO »

Zase lžeš . Mohl si baňovať a bral by jsi víc než tvůj obvoďák .
Crifodo

#26 Příspěvek od Crifodo »

Važ slova, nechceš li tu být za hulváta, kterými předpokládám sám opovrhuješ.
Nevím co je "baňovat", ale v mém oboru se myslím taková činnost téměř jistě nevyskytovala. Bez protekce mi nabídli "pomocného konstruktéra", T6 nebo kolik, za cca 1400,-
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Hubert_79 »

Myslí asi že jsi mohl jít dělat horníka. Ti brali ranec, na tehdejší dobu.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Crifodo

#28 Příspěvek od Crifodo »

Kromě toho, že by to znamenalo zahodit roky vzdělávání ve zvoleném oboru a určitou i když krátkou praxi, to asi nebylo systémové řešení. Všechny takové by asi národní hospodářství na šachtě nepotřebovalo :roll:
Ale zpět od OT k EET.
Záměr postupně eliminovat OSVČ jako skupinu je zřejmý.
BOBOBO

#29 Příspěvek od BOBOBO »

Že neznáš slovenčinu mne překvapuje . Ale naše pětičlenná rodina žila za 1000,- mého otce a 600,- hlavní pokladní v podniku mé matky . Mezitím vidím další příspěvek . Ano , mohl jsi do hornictví a měl by jsi tak 4-5x tolik . Byt zdarma atd . Nechce se mi ty výhody jmenovat . Právě poslouchám pořad ke Svátku práce . .....
Život nás naučil tomu , že ne vše bylo v minulosti špatné a a stálo za to uchovat .....
BOBOBO

#30 Příspěvek od BOBOBO »

Jsi paranoidní no a bublina se musí smluvit , je to normální .
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“