Seřízení plastových balkónových dveří
Moderátor: Moderátoři
- ace_ventura
Seřízení plastových balkónových dveří
Koupili jsme byt, okna a dveře 3 roky staré, kování Siegenia Aubi. Okna, která drhla jsem seřídil, ale dveře zlobí jinak. Pokud je otevřu s klikou ve vodorovné poloze, přitahovací čepy přeskakují přes západky. Hlavně při zavírání je to protivné a dveře výrazně cvakají. Pokud klikou pohnu o pár stupňů nahoru, tak se čepy mírně zvednou a je to OK.
Historii dveří neznám, možná to dělá už od nova a třeba jsou ty západky přišroubované moc nízko...
Nějaké nápady? Děkuji.
- Přílohy
-
zapadka.jpg- (34.09 KiB) Staženo 119 x
Ta firma má dokonce "celostátní" působnost.
s přidanou Cu pastou (silikon za chvíli zmizí)
Např. Next (dveře) mají v manuálu obyčejný uvolňovač WD40
mám v manuálu (EVVA) Interflon to je něco jako WD40, nebo silikon
s přidaným teflonem, ale na to kolik stojí 400 ml. mě to zase nepřipadá,
jako užasný. Já jako servisák na uz. systémy používám silikon pouze v
zimě na mechanický pohyblivý části, ale vložky zámků mažu těsně před smrtí
nebo když je už brutální opotřebení (třeba spol. vchody) pouze WD40
Vážené dámy a pánové,
MACO jako výrobce okenních kování je povinen opravit komponenty kování pro otvíravě sklopná okna z výrobního období 01.10.2018 do 31.03.2019. Vaším smluvním partnerem jsme byli informováni, že u Vás byla namontována okna s komponenty kování z uvedeného období.
Bez provedení odpovídající kontroly a provedení příslušného opravného opatření může dojít, v nejhorším případě, k uvolnění okenního křídla. Hrozí tak nebezpečí ohrožení zdraví a života.
Věnujte prosím bezpodmínečně pozornost informaci v přiloženém dopise a postupu, který je v něm uveden!
Okna až do uskutečnění kontroly příp. do provedení opravného opatření nevyklápějte. Otvírání okna je do montážní úpravy nadále možné.
Děkujeme za Vaše porozumění a Vaši spolupráci.
S pozdravem,
Guido Felix, Mark Hamori Vedení skupiny MACO
Z přílohy vybífám to podstatné:
.1. Zavolejte obratem na následující telefonní číslo 800 26 66 26
Připravte si prosím reklamační číslo-Naše značka, uvedené výše v předmětu dopisu.
2. Domluvte si telefonicky co možná nejrychleji termín, kdy můžete umožnit vstup do Vašeho objektu firmě, kterou
pověříme montážní úpravou. Samozřejmě neseme s tím spojené náklad.
3. Okna až do uskutečněné kontroly firmou příp. do provedené montážní úpravy nevyklápějte. Otvírání okna je do
montážní úpravy i nadále možné.
4. Prosíme Vás, aby jste zajistili, že vaše okna nebo balkonové dveře budou před kontrolní schůzkou volně
přístupná, budou dočasně odstaveny předměty (například dekorativní drobnosti, květiny atd.) z prostorů před
okny či z parapetů, na jiné místo. Tak bude možné Vaše okna zkontrolovat a dovybavit co nejrychleji.
Firma si eviduje zakázky a u svých odběratelů zjišťuje, komu tito vyráběli tehdy okna a dveře.
Protože jsme v uvedeném období několik oken měnili, i když zatím žádné nevypadlo, zavolal jsem na to číslo, nechal tam své telefonní číslo (české zastoupení), a čekám, kdy se ozve technik v Podkrkonoší působící.
Možná, jestli jste tuto výzvu nedostali, to sem píšu trochu zbytečně až OT, možná ne.
- ace_ventura
MiraSt píše:Je křídlo přesně pravoúhlé?milosak píše:zkontroluj svěšení....
Ano, křídlo je pravoúhlé. Rám je vprostřed mírně prohnutý směrem ven (Z osa) ale při zavření zcela těsní. Výš by křídlo šlo, ale začne narážet nahoře. Vzhledem k tomu, že vedlejší okno - které je taky výklopné má ty dorazy v otevřeném stavu níž tak je na dveřích prostě posunu. Koupím nové namísto těch okousaných a vyměním. Stojí pár korun.
Na mazání se mi osvědčil řetězový sprej do vnitřních táhel a na viditelná místa dávám čirou vazelínu. Nějaký Electrolube na kontakty.
- Hape
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem hledal a nakonec našel a koupil na mazání kování olej k tomu určený. Je to "FENOSOL sprej na kování" od firmy Fenoplast. Ke koupi je třeba zde.