Magneťák Condor ako zberateľský kus?
Moderátor: Moderátoři
No vypadalo to hezky, ale když jsem to po letech podrobil rozborce a analýze, shledal jsem, že to byl neskutečný ošizený krám.
Kazetová mechanika byla ta nejlevnější, s mazáním permanentním magnetem, nahrávalo to potichu a předmagnetizace byla totálně ujetá. Rádio mělo jen západní normu, takže poslouchat se dalo jen přes hranice, jinak hezky postaru na MW/LW.
Za podobné peníze mohla dotyčná osoba mít teoreticky o několik řádů lepšího a vybavenějšího Condora - s východní i západní VKV normou, s dobře nahrávajícím a přehrávajícím kvalitním kazeťákem a s nesrovnatelně lepším zvukovým projevem.
Zhruba tolik k údajně nekvalitnímu Condoru ve srovnání se západní konkurencí stejné cenové hladiny.
Ale co, lidi slintali po nablýskaných japonských krámech, tak dostali, co chtěli.
- elektrosvit
mono buřty R20 Slaný byly tak mizerné jakosti ( a nedostupné!) že škoda každé pětky, neprovozoval
- elektrosvit
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
elektrosvit píše:Provozoval někdo v tehdejší době Kondora z monočlánků? Když přidám pořádně hlasitost, odběr moc nevroste. V modulačních špičkách tak do 250 mA. Otázkou je, jak přesné je měření na zdroji BK127. Zatímco při zařazení převíjení překročí 400 mA, při přehrávání, kdy jedou oba motorky, bude proud ještě větší. Takže výdrž papírových monočlánků asi moc dlouhá nebyla.
Nedokážu si představit, že by rádio s klidovým odběrem 200 mA z deseti velkých buřtů někdo provozoval na ty buřty pravidelně. To by docela lezlo do peněz... Já jsem jej používal s 7Ah gelovkou a ani na tu to moc dlouho nehrálo.
Patřilo k dobrému tónu, vzít si krávu jako Condor k přehradě a otravovat metalovým kraválem poloměr 15m..
Co tak pamatuju, tak na jedno zkažené odpoledne, mizerným a přehuleným zvukem Accept a ACDC, ta sada deseti buřtů určitě vydržela.