Signalizácia nefunkčnosti dobijania - funguje správne?
Moderátor: Moderátoři
Signalizácia nefunkčnosti dobijania - funguje správne?
Passat B6 2,0 CR CFFB
Na aute mi nefunguje dobíjanie a zaujímavé je, že sa kontrolka dobíjania rozsvieti, až ak klesne napetie baterie pod cca 10,2V - to už prestávajú fungovať systémy v aute. Otestované s plne nabitou bateriou, prejdených cca 150Km a sledovanie napetia cez OBD doagnostiku.
Ta signalizacia nefunkčnosti dobijania asi v poriadku nie je - alebo sa mýlim ?
- jardafiala
Ve starších stodvácách to ale bylo nahovno. Tam když odešla žárovka, tak se často alternátor nenabudil - to taky musel vymyslet idiot, jako všecky ty "moderní" systémy.
Pokud se to v "obyčejným autě", myslím tím třeba v Ladě Niva, nebo ve Felině stane na cestě, že odejde regulátor /celkem častá závada od doby, co regy dělá rejže/, tak se tomu můžu na zbytek cesty přizpůsobit, vypnout žrouty a nepotřebnosti. Moderní auta v 80% scípnou, elektronika bojkotuje jakékoli snahy a nutná odtahovka. To mi nepřijde úplně luxusní v době skoro neomezených možností v tomto směru.
Stalo se mi to naposled 2018 za Vyškovem, prsknul původní regulátor PAL, po tolika letech už měl právo se odporoučet. Odpojil jsem probitý regulátor tím drátem od + a v pohodě, na kapacitu 55Ah aku, jsem dovalil až před barák a ještě zbylo na dvoje startování.
V době vodou chlazených 200A alternátorů s buzením, řízeným z ECU, kdy nemůžu nic ovlivnit, je to dost naprdlajs, takový systémy. Kór při tom, kolik všecky ty serva, asistenty a elektronika žerou.
Pokud Vám ten krám vůbec dovolí pokračovat v cestě, daleko asi nedojedete, kór s turbobenzínem fplný palbě
Pokial je taketo spravanie sa normalne, tak musim skonstatovat, ze je to dobra pixovina.Hlavne ze je ten alternator na zbernici LIN(BUS)