Mlýnek na maso - odmaštění a odrezení v UZV čističce
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mlýnek na maso - odmaštění a odrezení v UZV čističce
Už si říkám, že bych si koupil malou UZV čističku jen na tyhle věci, protože se mně nechce prát ve stejný mašině DPS a mlýnek.
Ono to jde docela dobře umýt v myčce, ale když to nějaký čas nepoužíváte a najednou potřebujete, jste zase v háji.
Taky jsem si na test koupil odrezovač ve spreji, má být eko na principu mražení, tak uvidím.
Máte s tím nějakou zkušenost, jestli to v té UZV půjde?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Možná by stálo za úvahu přeměnit rez na fosfát obyč odrezovačem a dál by to nemuselo rezavět. Fosfát je velmi tvrdá vrstva a třeba by mlýnek ochránila.
Mám mlýnek č. 32 a nerezaví. Kupoval jsem ho asi před 10ti lety. U tvého mlýnku bude asi problém v materiálu. Kvalitní litina zas tak moc nerezaví a kor když se v mlýnku mele mastný maso.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já moc nemelu, snad jen tady na EB, ale rez opravdu vadí...
A nejlepší ochranou proti lišce je myslím po každým umytí a vysušení strojku jeho součástky namazat troškou vepřovýho sádla a složenou mašinku uskladnit v suchu a chladu. Mám Porkerta č.10, kupoval jsem ho ještě za komárů (v roce 1988) a kromě trochu zčernalýho povrchu šneku a vnitřního závitu matice složení na něm není vidět žádný korozní změny. Šajbu a nůž si samozřejmě občas nechávám nabrousit na magnetce, aby měly paralelní plochu a dobře krájely. Šajby jsem si navíc koupil s různou zrnitostí mletí, abych mohl mlít i hrubší kousky a obráceně i jemnou mletinu na spojku.
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pak věř značkám. Záruka 5 až 10 let. A jako prevenci napíšou to, co jsem udělal, tj. olej. Jenže to by museli vyrábět i vlastní olej...
Mimochodem oni už zrušili i "potravinářskej" cín? Můj šnek je cínovanej.
Tiež to tak robím,len ešte potriem všetky nepocínované plochy bravčovou masťou a zabalím do papierového obrúsa.A nič nesmrdí.hafca píše:Šajbu i nůž umyji a a pak spláchnu co nejteplejší vodou jaká nám teče. Pak to stačí položit tak aby to neleželo na plocho, ale trochu šikmo. Jak je to horké, rychle to uschne a ani se to nemusí utírat. A žádné rezavění se nekoná.
https://www.dokredence.cz/rucni-kuchyns ... ezova.html
a může být i karbonový. Máš po starosti se rzí!
A kutilmile - nelituju tě