Vystřelený ventilek tlakové nádoby vodárny
Moderátor: Moderátoři
Vystřelený ventilek tlakové nádoby vodárny
Je šance to nějak opatrně navařit? nádoba je letitá ale korodovaná moc není, spíš to vypadá že po letech povolilo zalisování opakovaným střídáním tlaků.
- elektrosvit
- elektrosvit
- tomasjedno
elektrosvit píše:Nádoba s vakem? Jestli máš možnost a chce se ti to předělávat, namontuj pozinkovanou bez vaku. V Trutnově je pořád vyrábějí. Něco podobného jsem zažil u bábiněné vodárny, kde se takto doslova ustřihl fitinek k tlakovému spínači.
Bez vaku ? to by už asi moc jako expanzní nádoba nefungovalo...
To se používalo tak jedině u velkých kotelen a vzduch tam soustavně tlačil kompresor...
- tomasjedno
- elektrosvit
MATYCH píše:jj,brácha má doma už min.30 let bez vaku,jen se občas musí vypustit voda a vzduch dofoukat ruční pumpou,sousedka mám současnou s vakem,co dva roky nový vak,teď i po 6 letech nádoba,vloni tlakový spínač
Naprosto stejná zkušenost. Mám 100l pozink nádobu bez vaku přes 20 let, jednou za 3-4 měsíce ji vypustím a dofoukám kompresorem, práce na 5 minut.
Brácha má s gumovým vakem, po dvou až třech letech je nutno vak měnit, je úplně rozblemtanej a dotknout se ho je mít ruce jak černoch. Když si představím, že ten sajrajt je v kontaktu s pitnou vodou, tak
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!